Havs sköldpadda Det ser fantastiskt bra ut Hanna. Du har hittat det neutrala positionen i vattnet. Håller koll på djup, tid och syremängden i tuben.
Eagle Ray En fisk som rensar andra fiskar.
Hanna och jag fixar dykningen mycket bra. Tur att Hanna har en dykdator då min manometer för djup inte alls fungerar. Vi får syn på en vitfenad haj. Lite för långt bort för mitt objektiv och därmed lite grynigt.
En Eagle Ray som simmar långsam iväg. Inget behöver vi göra själva. Utrsustningen hjälps på&av. Vi går upp för att åka vidare till "Mosquera"&göra vårt 2:a dyk.
Under pausen för att kvävet skall försvinna ur kroppen passar vi på att snorkla. Det dyker upp nyfikna sjölejon&hälsar nyfiket på oss.
Vi får syn på en liten mantra långt borta. En sovande Galapagos haj.
En vacker sjöstjärna. Djupast är 22,5 meter. Jag&en annan tjej får slut på syret först& går upp ihop. Djupmetaren fungerar ej&vi gör en direktuppstigning.
På vägen hem får vi vår lunch. Åter igen slipper vi kånka från båten,till bilen&in i dykcentret. När fiskarna kommer till hamnen väntar sälar&pelikaner på fisken. Hallå där! Var är MIN fisk?!?
Tor den 20 & vi går till "Tortuga Bay" på morgonen. Ingen trafik går dit utan det är ca.40 min promenad dit. Otoligt orörd plats med vacker vit sandstrand&stora vågor. I bukten finns lugnt vatten och mangoviträd.
Det vimlar av havs leguaner här. Det är skönt med en lugn dag då jag påverkades av direktuppstigningen som vi råkade göra. Kliade extremt mycket på armar&ben. Huvudvärk,ledvärk&trött.
Ibland finns det vitspetsade hajar i viken men vi såg bara små fåglar. Vi går tillbaka till hamnen och äter lunch. Hanna tar en smoothie. På eftermiddagen går vi till Charles Darwin Research Station. Här forskar man och föder upp sköldpadda&leguaner.
Fredag den 22/2&vår sista dag på Santa Cruz. På morgonen vid 06.15 är det lite mulet när vi beger oss till ""Macarron scuba dive center" Vi skall få dyka vid "Gordon Rock" trots att det krävs minst 50 dyk p.g.a många olika strömmar. Här är störst chans att se hammarhaj.
Sjölejonen slappar på pontonerna. Taxibåt tar oss ut till vår dykbåt. Vår dykinstruktör för dagen går igenom dagens upplägg. Hanna är redo för "Gordon Rocks".
Åter igen behöver vi varken kånka på utrustningen eller sätta ihop någonting. Allt är serverat och klart. Gordon Rocks
Det är enormt strömt och strömmen för med sig allt. Ducka!!! Havssköldpaddan kan inte ta tag i korallrevet som vi fick göra ibland.
På vägen upp i båten kommer dessa nyfikna sjölejon.
Vi har turen att få se ett stim av hammarhajar som cirklar runt. En lyckad första dykning. Upp i båten. Lunch och en timmes paus.
Redo för vår andra dykning! Jag är redo. Direktuppstigning från 22 m. Aj! Sjölejonen var nyfikna.
Lör 23/2. Extremt tidig frukost vid 06.00 på hotellet. Solen är på väg upp över hamnen i Puerto Ayora. Känner mig lika trött som detta sjölejon. Taxibåt till större båten som tar oss till San Cristóbal. Tar ca.2 tim
San Cristóbal. Huvudstaden "Puerto Baquerizo Moreno" ligger precis nere vid "Wreck Bay". Vi bor på hotellet "Casablanca" som är ett riktigt gulligt och charmigt hotell precis nere vid hamnen. Hanna tror hon får vägglöss. Jag vet ej!
Utsikten från vår balkong är inte alls dum ut över havet och båtlivet i hamnen. Överallt ligger det sjölejon och det är som alltid på Galapagos. Djuren har företräde! Människan kommer efter djur-&naturlivet!
Det gäller att varken röra, störa eller fota med blixt på djuren. Trots att dom är vana vid människor så måste man hålla bra avstånd.
Sophie njuter över vår vy från balkongen. Vi går till "Mann Beache"&tar ett svalkande dopp. Det är varmt! På vägen hem får Hanna sällskap.