Hanna&jag börjar på en dykkurs den 9/10-12. En gång i veckan. Först teori&sedan packas all utrustning&vi åker till Högdalen. På med utrustningen&sedan 1 tim undervisning i bassängen. Vi är 8 deltagare.1 divemaster& 3 instruktörer i bassängen. Andreas.
Det är fem gånger teori/simbassäng övningar. Instruktör: Andreas& vår DiveMaster: Daniel kollar i vår teoribok och planerar. Den 6/11-12 skriver vi först teoriprovet innan vi åker till bassängen. Jag får 46 poäng av maximalt 50. Två slarvfel...men får väl ändå vara nöjd.
Man dyker ALLTID i par. Hanna får dyka med instruktör:Kristian. Man hjälps åt med utrsutning. Gör en parkontroll&nu är Hanna redo! Instruktör: Maria visar hur en torr dräkt ser ut&fungerar. Vi får prova ut en torrdräkt som vi skall ha på våra 4 utedyk.
Handskar och huva provas också ut. Denna huva vore något att ha på sig på operation! Varmt och skönt&inget hår som sticker fram. När all utrustning för våra utedyk är provade packas all utrustning i bilen och sedan åker vi till Eriksdals badet.
På med torrdräkt,huva,handskar& övriga utrustningen. Det är varmt! Masken är på. Jag testar "den alternativa luftkällan". Allt OK! Hanna skall bara på med masken &sedan är vi redo för bassängen. Helgen den 10-11/11-12 var det dags att göra våra utedyk.
Lördag den 10 nov åker vi till Björkviks brygga för att göra våra två första utedyk. Inget regn men det blåser riktigt ordentligt. Vi lastar av all utrustning från deras bil. Det är mycket att bära. Dags att göra i ordning sin egen utrustning. dykväst,flaska,dykregulator osv.
Hanna sätter på sig sin torrdräkt. Gäller att ha lagom under dräkten. Vår DivMaster:Daniel går igenom hur dagen kommer att se ut. Dags för alla instruktörer att sätta på sin utrustning. Här är:Andreas. Torrdräkt,12kg viktbälte,mask, fenor,flaska,regulatorn,västen osv.
Hanna&jag är i 1:a gruppen på 4 elever. Två instruktörer&Daniel. På med masken och vi gör en parkontroll. Allt fungerar! Allt är OK och vi är redo för vårat första utedyk! Dom stora vågorna gör det svårt att hålla balansen.
Vår DiveMaster: Daniel väntar på oss en bit ut för att hjälpa oss att få på våra fenor. Vi prövar även flytbalansen&behöver mer vikter på. Vi gör dom övningar som krävs i 1:a dyket. Vi är nere på 11 meters djup&under vattnet i 20 min. Dags för grupp nummer två att dyka.
Instruktör: Andreas gör sig redo igen och sätter på sina fenor. För honom är stora vågor inga problem. Det är värre med oss elever. Vi får hjälp med fenorna samtidigt som vi skall ha koll på flytkraften som hellst skall vara neutral. Inte så lätt.
Vågorna gör att man gungar rätt så mycket och det är lätt att bli lite sjösjuk. Väl nere under vattnet är det lugnt och bra sikt. Det andra gänget är klart med sitt första dyk och det är dags för alla att få en paus och mat i magen. Vår DiveMaster: Daniel är vår superman.
Dags att grilla och få i sig lite energi och hinna värma sig lite. Dags att göra dagens sista dyk. Hanna&jag klarar alla övningarna. Grupp två dyker och sedan är vi klara för dagen. Vår DivaMaster: Daniel är nöjd med alla 8 deltagarna.
Sön den 11/11-12. Vi åker till Stavsnäs. Vindstilla&duggregn. Idag är det kompass övningar. Instruktör:Kristian visar oss hur. Instruktör:Maria är med för att hjälpa oss på land&under vattnet. Det är inte lätt att få allt på plats. Maria hjälper till sätta dit masken.
Instruktören: Kristian visar tecknet för OK till instruktören: Maria innan dom är redo för att guida oss ner under vattenytan. Ingen sikt alls. Tillbaka sent på kvällen till kurslokalen. Alla har klarat sig och vi får vårat diplom.
Vi var ett roligt gäng med varierande ålder och kunskap inom dykning. Våra 4 utedyk blev blåsiga,ingen sikt,kalla men otroligt roliga!!! Stort tack till vår DiveMaster: Daniel och hans tre instruktörer: Kristian, Andreas och Maria!
Jag köper undervattenshus till min Nikon d300&ett objektiv. Tis den 18 dec 2012 går jag& Hanna en nitrox kurs. Tre timmar, Jonas är vår kursledare. Teoriprovet får jag 24/25 rätt& får vara nöjd med det. Kalibrering!
Isla de Margarita. Dykning vid öarna "Los Frailes" den 11 och 12 februari år 2013. Hanna och jag tar kursen för advance dessa två dykdagar. Vår dykinstruktör heter: Guillermo Morales
Första gången som jag fotar under vattnet. Jag har min nikon d300 med undervattenhus av Hugyfot och fisheye objektiv. Ingen blixt! Vi får göra en del övningar men vi hinner också bara njuta av alla fiskar som simmar runt omkring oss.
Det är endast Hanna och jag som tar advance kursen men det är två dykare som följer med dessa två dagsturer. Båtturen från Isla de Margarita till Los Frailes tar ungefär 40 minuter. Det är på ena ön som vi kopplar av mellan dyken och får god lunch.
Vårt 1:a dyk på Galapagos gör vi med "Scuba Iguana Galapagos". Vi är 8 dykare&2 instruktörer. Vår instruktör heter Quike. Vi gör inget. Varken kånka eller göra ordning utrustningen. Allt vi behöver göra är att njuta av dykningen,solen,värmen&maten.
Jag&Hanna är mycket nöjda. Sting Rocka Vår dykinstruktör blåser ut en luftring under vattnet. Galapagos Haj
Vår 2:a dyktur gör vi vid "Gordon Rock" den 22 februrai. Strömmarna under vattnet är starka. Riktigt utmanande två dyk. Vi är fem dykare på en instruktör. Dom andra är dock vana dykare.
Dom starka strömmarna tar med sig både det ena och det andra. En havs sköldpadda kommer nära oss. Nyfikna Galapagos sjölejon finns det gott om. Både på land och i vattnet. Vi har tur att få simma med några nyfika.