På dom öar vi besöker har det mesta av snön och is smällt bort men på Pauletön ligger det kvar lite is.
Adéliepingvinen matar sin unge. Hakremspingvinen kan bli upp till 68 cm höga & väga 6 kg och ögonen är rödbruna. Adéliepingvin unge. Adéliepingvinen
Isberg är vanligtvis vita eftersom de är täckta av snö, men kan vara gröna, blå, gula, svarta, randiga eller till och med regnbågsfärgade. Dags att åka tillbaka till båten Ioffe med Zodiac-båtarna. Ibland kan även stora isflak från (Arktis och) Antarktis brytas loss och börja driva.
Havsvatten, alger och brist på luftbubblor i isen kan skapa olika färger. Isberg uppstår när glaciärer smälter och bryts sönder när de når vatten. Man säger då att glaciären kalvar. När alla är ombord så tar vi upp ankaret och beger oss vidare mot nästa ö. Vi får sällskap av några pingviner som rider på båtens vågor.
Lördag den 28 januari anländer vi till Half Moon ön. Vi ankrar som vanligt båten Ioffe en bit från ön och tar oss dit i Zodiak båtarna. Half Moon Island är en halvmåne-formad ö och på ön finns den argentinska forskningsstationen Cámara. Half Moon Island är en vulkanö precis som så många andra öar i Antarktis
Hamremspingvin Åsnepingvin blir upp till 80 cm hög. Hanarna väger som ca 8 kg och honorna omkring 7,5 kg Åsnepingvinen är den snabbaste simmaren bland alla pingviner. En hastighet på 35 km/timme. Honan lägger 2 ägg som är ungefär 130 gram tunga. Ungarna stannar i boet i ca.30 dagar.
Efter 130 dagar byter de fjäderdräkten som kan göra att dom kan simma och dyka i havet. Hamkremspingvin lägger två ägg. Ungarna har grå rygg och vit buk. Hakremspingvin lever längs den antarktiska kustlinjen och på ett fåtal öar i södra Atlanten. Den vuxna hakremspingvinens vingar är svarta med vit kant och undersidan är vit.
Half Moons yta är på ca.171 hektar. Man har hittat växter, lava, olika arter av mossa samt Antarktis Hårgräs på ön. På ön finns ca. 2000 par av Hakremspingvin som har sitt bo här. Sjöleopard eller leopardsäl är en öronlös säl som lever i havet runt Antarktis.
Bortsett från späckhuggaren är sjöleoparden det största rovdjuret i Antarktis. Födan är djurplankton (ca. 50%, främst under vintern). Födan är även pingviner& andra sälarter. Även bläckfiskar, andra havslevande fåglar och valkadaver.Fiskar spelar en mindre roll. När sjöleoparden dyker når den oftast ett djup av 10 till 50 meter och en individ registrerades 304 meter under vattenytan.
På eftermiddagen drar vi vidare mot Yankee Bay. Båten Ioffe lägger till utanför ön och som vanligt tar vi oss till ön via Zodiak båtarna. Tre Zodiak båtar används och medans ena båten fylls så får dom andra ligga och vänta på sin tur. Säkerheten är stor, Flytväst på oss passagerare och flytoverall på dom som kör Zodik båten.
Yankee Harbour är en liten inre hamn som kommer in från Shopski Cove. Den är 2,35 km lång i väst-syd-väst till öst-nord-öst riktning, och 1,6 km bred.
Yankee Harbour var känd för både amerikanska seglare och britterna som kallade det Hospital Cove. Yankee Harbou rhar ibland också kallats Yankee Harbour.