Vi fortsätter vår promenad i djungeln. Kan höra några fåglar men annars ser jag inga "Amazonas" djur alls. Visst är det en besvikelse. Vår guide fortsätter visa växter&örter. Här visar han "målarfärg" som kvinnorna använder att göra sig fin med. Gul färg.
Här tar han ett blad och drar av fibrerna från "höljet". Han särar sedan på varje fiber och börjar sedan vira ihop dom till ett superstarkt "snöre".
Denna trädstam används som rivjärn. Lätt att förstå. Den korta turen på 2 tim. är slut& vi sätter oss i kanoten igen. Dags att åka tillbaka till vårt camp. Vid högvatten stiger floden 3 m &mycket försinner under vattnet.
Paus igen efter promenaden och före vår lunch. Grillad fisk. Banan i alla olika former. Chips banan. Inte riktigt min smak. Fisk,ris,friterad banan,lök& tomater. Hon är duktig vår kock. Tre rätter igen. Hanna äter av alla tre rätterna. Jag hoppar efterrätten.
Några timmars vila efter lunchen. Hanna somnar gott. Jag är mer otålig&får myror i brallorna. Tittar runt lite själv. Ingen att fråga vad jag egentligen ser men det är som det är. En fjäril.
Ser faktiskt inte så många fåglar men några kunde jag upptäcka.
Dom två papegojor jag ser är vingklippta och tillhör vårt camp. Den ena älskar att prata. Säger: "Hola" och kan vissla.
Efter en superlång vila är det dags att åka flotte på Napofloden. Det småregnar men stockarna är inte så hala ändå. Hanna sätter sig ner&testar om flotten flyter. Japp,det gör den! Jag kliver på&sedan killen som har den enda padden.
Iväg bär det. Till en början glider vi långsamt fram men det är strömt på vissa ställen och överallt finns trädsatmmar&rötter att undvika. Killen ser inte roten&vi brakar in i den och flotten välter. Det är strömt &Hanna som släpper taget håller på att driva med strömmen. Blött!!!
Vi får åka kanoten tillbaka till vårt camp. Överallt längst floden ser vi människor som verkar tvätta. I själva verket letar dom efter guld. Hanna får prova på. Större stenar tas bort. Grus, sand &småsten läggs för hand i fatet.
Träfatet bärs ner till vattnet. Svår teknik att snurra runt på fatet &få bort gruset,sanden&skräpet. Kvar är guldet! Slisamt jobb. På 1v har dom fått ihop ca.1gram. Kvinnan tycker Hannas teknink är klumpig&ler åt Hannas försök.
Denna dag är över&åter vila innan middagen. Hannas&min långa äventyrsresa börjar lida mot sitt slut. På vägen hem till vårt camp visar vår gudie kolibribo med ungar i. Tillbaka till rummet. Byta kläder. Vi sätter oss vid brasan. Middag.
Tis den 5 är det dags att påbörja den långa färden hem till Stockholm. Vi börjar med den motoriserade kanoten i 2 tim till Misahualli. Klockan är 06 och det har precis blivit ljust. Dimman ligger över floden och det är ganska kallt i luften.
Floden används av många. Många idianfamiljer har sina små kanoter som dom använder och tar sig fram med en lång pinne. Andra har lite mer avancerad kanot med motor på och kör sina barn till skolan.
Längst floden finns ståtliga "lodge" så som denna. Tätt intill ligger indianfamiljernas hus. Jag undrar vad dom tycker om turisternas invation i deras natur,djurliv,levende och "fattigdom".
Vi får frukost på hotellet i Misahualli. Tar vårt bagage&byter om. Ägarinnan har mage att ta betalt för drickan till maträtterna! Ingår ej! Samma chaufförer hämtar oss&kör 5 tim tillbaka till Quito&hotellet där. Vi sover en natt. Ons den 6 hämtas vi 03.45&körs till flygplatsen.
Vi flyger från Quito/Equador via Bogata/Colombia (stop i en timme) till Caracas/Venezuela. Här måste vi hämta bagaget&checka in igen. Vi checkar in bagaget ända till Stockholm. Från Caracas åker vi till Frankfurt (endast 8 tim)&vidare till Stockholm (1 1/2 tim). Framme!!!
Vår äventyrsresa är över. Vi har verkligen haft en otrolig resa. Tyvärr blev inte sista resan till Amazonas något som jag hade förväntat mig. Jag tycker att den lilla tid vi hade där användes alldeles för dåligt. Jag trodde vi var närmare Amazonasfloden&skulle vandra djupare in i Amazonas djungel för att kunna se djur. Jag blev väldigt irriterad när vi inte fick en guide som kunde tala någon eng. alls. Jag tycker Framtidresor beskrivning av resan inte stämde överhuvudtaget. Visste jag det jag vet nu så skulle jag nog stannat kvar på Isabela till den 6 och rest hem därifrån. Jag är ändå oerhört glad att Hanna ville följa med! Göra resan till allt det fantastiska som det blev och alla upplevelser vi fick uppleva och alla människor vi fick möta. Vi har fått massor av minnen!

TACK FÖR MIG!