Tanzanias största stad är Dar es Salaam men huvudstaden heter Dodoma. Officiella språket är Swahili&eng. Nationaldagen är den 26 april. Serengeti nationalpark ligger i norra Tanzania och dess 14763 km2 gör parken till den (till ytan) näst största i Tanzania. Några mil nordost om Arusha ligger Afrikas högsta berg: Kilimanjaro 5 892 m över havet. Jag bor på Planet Lodge som är inringat med rött.
Jag och hundarna åker till Tanzanias ambassad tisdag den 7 juni. Ambassadör är sedan 2014 Dora Mmari Msechu . Ambassaden är belägen på Näsby Allé. Bemötandet var inte den bästa när jag ansökte visumet. Jag fick återkomma fredag den 10 för att hämta mitt pass som nu har visum stämplat och klart. Hanna väljer att ansöka visumet när vi kommer fram till Kilimanjaro flyplats. Själv gillar jag att ha det mesta klart innan jag reser.
Onsdagen den 15 juni år 2016 är det äntligen dags för min&Hannas Afrika resa. Jag&hundarna väntar på pappa som skall köra oss till Arlanda. Trots att vi tar fel avfart och en hel del köer så kommer vi fram i god tid och kan ta en fika på Arlanda medan vi väntar på flyget. Det är inga problem att checka in med all vårt bagage och all min kamera utrustning. Mitt undervattenhus väcker dock alltid lite förvåning.
Just vid denna period så strejkar SaS men vi flyger med Ethiopian Airlines så vi hade inga problem. Planet var ungefär 40 min. sen. Vi flyger till Rom, tar ca:2,5 tim.Där stannar vi i en tim.och det blir tor den 16. Vidare till Addis Ababa som tar ca.6 tim.&gör ett flyg byte där. Vi behöver bara checka in handbagaget.Vi flyger sedan till slutdestinationen som är Kilimanjaro flygstation. Tar ca. en timme. Här ser vi berget.
Äntligen framme och Hanna står på marken i Tanzania för första gången. Det var en lång resa och jag kunde inte sova alls men Hanna kan sova var som helst och överallt. Kilimanjaros flygplats. Tanzania ligger en timme före Sverige.
Dags att fylla i inrese kortet som alla måste fylla i för att komma in i landet. Titta in i den lilla webbkameran och en bild tas. Lägg fingrarna på scannern...alla tio fingrarna scannades. Nu får jag komma in i landet. Utanför står en representant för Kenzan Tours med mitt namn&deras namn på skjortan. Väl organiserat. Vi tar bilen till hotellet.
Välkommen till Planet Lodge. Det tar lite över en timme från flygplatsen. Vägarna byggs om och det är massor med trafik. Köket
Matsalen
Baren Polen
Fina små stenstigar som leder till stugorna, polen och matsalen. Vackra frukter och grönska. Här bor jag
Med en enorm service från personalen så får jag tillslut min dator att fungera för tyvärr fungerade inte min mellandosa med datorns strömuttag. Fredag den 17 juni kommer jeepen från Kenzan Tours och hämtar upp oss på Planet Lodge klockan 08.30. Dags för safari.
Har varit verksamma sedan 2004. Arrangera resor till Afrika,Sydamerika, Centralamerika, Indiska Oceanen och Asien. Vår resesäljare heter Ella Johansson Rustad. Trafiken är helt galet så som man kör men det finns trafik poliser överallt. Det kan jag förstå.
Längst med vägen går det överallt kreatur med sina ägare som vallar djuren farligt nära vägkanten som allra oftast. Vi stannar på vägen mot Lake Manyara National Park och ser vackra skulpturer av trä.
Afrikansk Ibistork
Välkommen in.
Vi måste signera och skriva vårt namn, nationalitet och adress. Inträde skall betalas. Baboon
Har du hittat alla lössen verkligen? Det kliar som bara den!!! Tur att mammas rygg finns att rida på när man är liten och lat.
Dags för lunch som hämtades i Arusha. Massor med mat. Rödgul barbett. Trefärgad Glansstare
Lake Manyara