Han lugnar ner sig och koncentrerar sig på sin hona i stället. Han måste ändå ha lite koll på sin konkurent.
Hippopotamus. Weight:512-3200kg, length:320-400cm. Hippos have tremendous ferocity and strength when provoked.
Det var faktiskt mycket färre krokodiler än vad jag hade trott. Kanske vi bara var på fel plats men några fick jag se. Vildsvin.
Tänk att vi fick se leopard som sov på en trädgren. Vilken lycka och tur.
Just hanging around.... Soluppgång över Serengeti. Måndag den 20 juni och ännu en heldag i Serengeti. Vi bilar mot norr. Jakal
Vanlig Eland är en art i familjen slidhornsdjur. Kallas också för älgantilop och är en av de två största antiloparterna. Wight:450-900 kg,Lenght:150-170cm. Vi har tur som får se en leopard vila på en trädgren och kan komma ganska nära den. Helt otroligt.
Ung lejonhane ligger på lur.
Affrican Buffalo Park Ranger sätter ofta olika delar av savannen i brand. Det gynnar många olika djurarter av.
Just denna gång var det ingen riktigt jakt eftersom detta lejon var helt på egen hand men lite kul kan man få ha som lejon och skrämmas. När vi tittade på African Buffalo var enda gångerna som vår chaufför inte stängde av motorn. Man vet aldrig hur dom tänker, sa han. Dom gör varken falska utfall eller "förvarnar" vid attack så därför är dom så oberäkliga.
Den stora migrationen av gnuer och zebror har inte börjat ännu. Vi är några veckor för tidiga men det börjar samlas fler djur till Maasai Mara. Gränsen till "ingenmansland" som sträcker sig en bit och sedan kommer gränsen till Maasai Mara/Kenya. Det blir en lång dagstur.Vi lämnade tältet vid 08-tiden &vi kommer hem vid 18.Har inte sett extremt mycket djur idag men mycket vacker natur.
Tisdag den 21 juni lämnar vi Kenzan Tours camp vid 06.30 och beger oss mot Ngorongoro Crater som är ett naturskyddsområde i norra Tanzania som gränsar till Serengeti nationalpark i väster och Östafrikanska riftsystemet i öste. Ngorongoro Crater upptar en yta på 8 094 km2. Ngorongorokratern är världens största hela caldera. Runt kratern finns en 400-600 meter hög kant. Massajerna fick fortsätta leva och bo i naturskyddsområdet, men fick inte tillgång till Serengeti. Massajerna ansåg sig lurade av avtalet. Nu får massajerna endast bo i en del av området i Serengeti.
Grinden till Ngorongoro. Vi har tur att få se lejon, det första vi gör.
Örn
Black Rhinoceros på många km avstånd. Weight:700-1400kg,length:340-450cm. Vi fastnar i en flodbank och Ramond måste gå ut för att koppla på fyrhjulsdriften. Stackarn. Serval är ett mellanstort afrikanskt kattdjur. Kan nå upp till 1,6 m långa&når en maxvikt på 18kg.
Hyena
Tiken hade tre busiga ungar att hålla reda på. Två ville dia och slogs om bästa spenan. Honan tog det lugnt. Tillslut fick hon nog av allt kiv och reste sig upp.
Vi täffar på en grupp av lejon som ligger och slappar. Jakal.
Jakal. Torsdagen den 23 juni är en ledig dag som jag spenderar på Planet Lodge och tar det lugnt. Eftersom nätterna består mycket av host attacker så sover jag inget utan fixar med min hemsida. Solen tittar fram lite på eftermiddagen så då passar jag på att sola och läsa vid poolen.
Fredag den 24 juni och det är midsommar i Sverige men den känslan har inte jag. Vår chaufför Ramond och jag kör mot Impala Hotel för att hämta upp Hanna som har vandrat uppför Kilimanjaro. Hanna sitter&väntar på oss&är jätte nöjd med sin vandring. Klarade att nå upp till toppen. Grattis. Vi åker mot Tarangire N.P. Överallt är det polis kontroll på vägen. Vår chaufför ifrågasätter polisen för sin fortkörning. Han klarade att slippa boten och tillslut är vi framme vid Tarangire N.P.
Saddle-billed stork This is a huge bird that regularly attains a height of 150cm, length of 142 cm and a 2.4–2.7 m wingspan. Dags för vår picknick. Kyckling, smörgås, dricka, kaka och lite annat smått och gott.