Hanna njuter av brödet som vi köper i byn och av avocadon vi köpte på marknaden. På eftermiddagen solar vi på hotellet och jag fixar med mina bilder och min hemsida. Det blir en vacker solnedgång som vi njuter av från vår terass. Solen går ner vid sju tiden och det går ganska snabbt och sedan är det mörkt. Vi går till olika restauranger och äter vd 19,15 tiden.
Lördag den 9 juli. Jag vaknar ofta runt 06.00 och ser hur det ljusnar. Hanna vaknar runt 7.30. Jag ser hur båtägarna gör sig ordning när vattnet än så länge är högt och det är nära till stranden. Killen som säljer coca-cola (precis vid hotellets ingång) öppnar dock lite senare än frukost-tiden. Det finns mycket att välja på till frukosten. Flingor och mjölk.
Rostat bröd Olika sorter av marmelad Kylslåp med smör och mjölk Olika färsk pressade juicer.
Kastruller med olika maträtter i och det är olika varje morgon. Inte behöver man svälta ihjäl precis. Iag tar vi en tur tillbaka mot östra delen av Zanzibar och solar. Det blir ingen dykning på Zanzibar. Jag har kvar min eländiga hosta&vill inte riskera någon host attack på 15-20 meters djup. Fishing and dhoe-building are the centuries-old trade here. Invånarna har sin hamn här, där dom lagar och bygger på sin båt.
På hemvägen går vi igenom byn för att köpa lite färskt bröd till lunchen. Vi köper mango och hittar faktiskt även avocado hos en av alla byns småförsäljare av frukter. Vår sista kväll på Langi Langi&i byn Nungwi. Vi har haft fantastiska dagar men känner oss redo att dra vidare söder. Nu har vi sett denna del. Vi får en otroligt vacker solnedgång och njuter av en middag på hotellets restaurang. God natt.
Söndagen den 10 juli tar vi oss från den norra delen av Zanzibar ner till den södra delen. Bilturen tar ungefär två timmar. Dolphin Safari lodge ligger i byn Kizimkazi Dimbani och vid Menai Bay. Jag hade bokat för en extra kostnad att bo med havsutsikt. Blev lite snopen att det var ett tält.
Jag hade aldrig trott att det skulle vara en så här enkel bonad och dessutom blåser det full storm. Vi bestämmer för att prova sova där i alla fall och hittar sedan en solstol att slappa i. Vi kom hit enbart för att ha möjlighet att snorkla med delfiner så tar vi en tur till Pumgi Island för att snorkla. har vi tur ser vi även delfiner. Enligt ägaren till hotellet så är tiden rätt för att få bra kort vid snorklingen då vattnet är lågt på den platsen vi skall snorkla på. Vi beger oss iväg.
Eftersom det är ebb så ligger båtarna på stranden och vi får gå en bit för att ta oss till vår lilla båt. Ägaren till restaurangen är med och hjälper oss. Lunchen är med och ett par ifrån Ryssland. Båten måste dras ut en bit för att kunna sätta ner motorn och köra iväg. Det blåser riktigt ordentligt ute på havet och det är stora vågor. Det är inte förrän vi närmar oss snorklingsplatsen som vinden avtar.
När vi har dykt färdigt så åker vi vidare till Pumgi Island som är en mini ö som är av vit sand. Det är lite märkligt med denna ö och ganska kul att se. Det blåser sand hela tiden. Det blåser men solen skiner. Killarna dukar upp åt oss och maten dukas fram. Massor av mat. Hem färden blir vi dyngsura och iskalla. Ägarna har tre hundar och två katter. Två av tikarna har fått valapar så nu har dom 11 valapar.
Måndag den 11 juli. Det blåser fortfarande väldigt mycket så vi ber att få flytta rum. Ett litet rum där en säng och ett skåp får precis plats men det blåser inte in i alla fall. Fläkten behövs inte och det är skönt med riktiga väggar. Riktigt handfat, toalett men ingen dörr alls till badrummet. Inget varmt vatten finns.
Det blåser för mycket för att åka ut och titta på delfiner. Vara i baren är inget för Hanna och mig. Vi väljer att gå omkring lite för att titta på omgivningen. Kizimkazi is a very small village. Kizimkazi Dimbani to the north and Kizimkazi Mkunguni to the south. Small beach broken by coral rock. På kvällarna tänds en eld. Solen går ner snabbt så det blir fort mörkt.
Tisdag den 12 juli och dagen då vi skall åka hem. Idag har det mojnat ordentligt så vi åker ut för att se om vi kan snorkla med delfinerna. Vi har tur och det vimlar av delfiner. Vi hoppar i när delfiner kommer mot båten. Det är en del båtar ute och på slutet känns det som jakt efter delfinerna och vi väljer att avsluta VÅR båttur då det inte känns bra alls men vi fick uppleva att se på delfinerna när vi snorklar. Delfinerna känner sig nog jagade och dyker mot djupet ganska snabbt. Jag förstår att dom vill vara ifred. Tursit attraktionen med delfinerna borde nog göras om helt och hållet anser jag. Färre båtar&färre turister samtidigt!
Tillbaka till Dolphin Safari Lodge. Sista solningen samtidigt som vi försöker få badkläderna att torka innan det det är dags att packa för hemresan. Taxin hämtar oss kl.12.00. När jag skall betala med mitt MasterCard så fungerar inte deras kontakt och det uppstår stora problem. Jag går in på min bank så ägarinnan kan skriva ner sin ISBN och bank för att föra över pengarna. Hon kan inte sina nummer rätt så det fungerar inte heller. Dom vill inte att jag betalar när jag kommer hem till Sverige för dom vill inte ligga ute med pengarna i så många dagar. Tillslut måste en av deras anstälda följa med oss till flygplatsen i stone Town där vi måste ta ut pengarna i Tanzania shillings. Vi får även betala för delfin turen fast den manliga ägaren sagt att det skulle ingå i vår snorkling OM vi inte såg delfiner då. Vi blir jätte besvikna på ägarna och rekomenderar INTE detta boende alls.
Vi lämnar Dolphin Lodge Safari vid 12.15 och kommer fram till flygplatsen i Stone Town. Flyget går kl.15.45. Vi äter lunch och flyger till Kilimanjaro flygplats&gör ett stop på 35 min. Vi flyger vidare till Ethiopiens hubudstad:Addis Ababa På Addis Abab är det fem timmars väntan till nästa flyg mot Stockholm. Vi mellan landar i Wien flygplats i en timme. Flyget från Österrike tar ungefär 1 1/2 timme. hemma på Arlanda tillslut och Nina hämtar oss.
Ett stort tack till pappa som tog hand om Fanny och Frida så att jag kunde göra denna resa! Ett jätte stort tack till Hanna som ville följa med på denna långa resa och stod ut med alla mina egenheter och konstigheter. En helt otrolig resa som vi har gjort tillsammans och fått många fantastiska minnen från. Vi har sett så många djur, vackra naturområden, träffat massor utav olika människor och fått uppleva så mycket under denna resan. Många undrar om tre veckor safari inte skulle vara för mycket för mig. Genom dessa tre veckor så fick jag verkligen möjligheten att se så många djurarter och olika delar av dom olika national parkerna så för mig blev tre veckor aldrig för mycket. Zanibar var underbart på sitt sätt och vi fick sol, bad, snorkling och många fina minnen från tiden på Zanzibar. Stort tack min fina guddotter: Hanna!