Vi bor på Langi Langi Beach Bungalows som ligger i norra Zanzibar och byn heter Nungwi. Kanske inte det största rummet vi bott i, under resans gång,&oerhört få el-uttag men ett ok rum. Utsikten från uteplatsen är dock slående vackert med vit sandstrand och detta vackra hav. När det är ebb är det inga problem att gå på den hårt packade sanden.
När det är flod så stiger vattnet så pass högt att båtarna kan segla väldigt nära uteplatsen. Mån den 4 juli går vi på stranden mot Zanzibars nordligaste tipp. Kor ligger på stranden&vilar. När det är ebb vandrar kvinnorna ut för att samla fisk som har blivit kvar i det grunda vattnet. Det gäller att smörja in sig ordentligt. Det är lätt att luras av vinden att solen inte tar.
Det finns väldigt många djur bland alla Bungalows. Kaniner, höns och detta djur. En vacker solnedgång och en härlig dag är slut. Tisdag den 5 juli. Vi bestämmer oss för att gå längst stranden söder om Nungwi. Vi går till sandstranden vid Kendwa. Här är färre människor och jag hittar några palmer. Härligt!
Det finns en del som försöker sälja prylar men mest besvärande är alla "beachboys" som finns. Dom försöker sälja olika turist attraktioner som finns att göra. Envisa och alldeles för många. Vi går tillbaka innen tidvattnet kommer för det går väldigt fort. Äter lunch: Pringle och mango. Onsdag den 6 juli och vi tar en båt tur idag på en dhow-båt.
Kaptenen skulle komma och hämta oss vid Langi Langi först kl.08.30 sedan 09.00 och tillslut kom han 09.15. Vi kom iväg tillslut. Vi träffar på ett stor flock av delfiner på väg mot ön Mnemba Island där vi skall snorkla. Delfinerna följer oss en kort stund och sedan är dom borta lika snabbt som när dom dök upp.
Hanna njuter av båtfärden, solen och värmen. Efter ett tag sätter dom segel. Bomen är upptill på seglet. Bomen sitter fast på mastens topp. När vi närmar oss ön så halas seglet och vi går för motor. Ön ägs av Bill Gate&är privat. Tillstånd krävs för att gå iland på ön med snorkla får man göra.
Det finns gott om fiskar att titta på men nog är jag bortskämd av Galapagos öarna och dess dykning och snorkling.
En utav alla medhjälparna på båten. Dom är ganska många och har ett ganska fridfullt jobb. När vi har snorklat färdigt så är det dags för lunch. Vi åker mot Zanzibars östra del. Alla måste kliva ur båten och vada till stranden. vågorna gör det svårt att hålla balansen. Lunch.
Vi får Tuna fisk och ris. Efter lunchen är det dags att vada tillbaka till båten igen. Vilka sandstränder. Sanden är len som silke. Grabbarna har inte så mycket att göra utan dom underhåller passagerarna. Det blir en fin dagstur. På eftermiddagen vilar vi vid hotellet.
Torsdag den 7 juli och vi tar en lokal buss ner till Stown Town. Det kostar 2000.00Tsh ca.8kr. Zanzibar Town is the heart of the archipelago. It is divided into two halves by Creek Road. Creek Road, once a creek, separated Stone Town from Zanzibar Town. If Zanzibar Town is the archipelag´s heart, Stone Town is its soul.
The difining features of the waterfront are the ragstone ramparts of the Old fort. It was the first defensive structure built by the Busaidi Omani Arabs when they seized the... ...island from the Portuguese in 1698 and did duty as a prison place execution. Nowdays provides a dramatic screening venue for the International Film Festival.
Marking the spot of the whipping tree where slaves were lashed with a stinging branch. Hanna och jag går runt i någon timme och vi besöker även Darajani marknaden. Vi tar sedan dala-dala nr.116 hem igen. Vi skall till södra delen av Zanzibar på sön så vi frågar representanten för Kenzan Tours om vi kunde passera Stone Town på vägen. För det skulle han ha 40 dollar och nu gjorde vi bilresan för drygt 16 kr fram och tillbaka!!! Vi hittade stora avocado på marknaden. Gott!
Langi Langi a flashpackers place with 32 comfortably furnished rooms in a neat multistorey complex overlooking the beach. A small pool. Flowering garden, a massage deck, internet cafe and a well-regarded resturant servering Swahili dishes. Fredag den 8 får vi veta i receptionen att enligt bokningen så skulle vi bo i ett annat rum dom två sista nätterna. Stort dubbelrum med havsutsikt.
En total överraskning för både Hanna och mig. Vi undrar lite smått varför och utav vem...?!? Det är ingenting jag krävde eller begärde. Vi tar vårt pick&pack och flyttar rum&en våning upp. Rummet är stort och har arbetsplats och el-uttag. Det går även att komma ut på internet i rummet. Utsikten är vacker över sandstranden.
Utsikten över en del av restaurang delen. "The massage deck" är en plats för alla solstolarna för gästerna att sola i. Idag vandrar Hanna och jag mot norr och paserar den nedlagda fyren och fortsätter på östra delen. Här är det nästan tomt av människor och inga "beachboys" som stör. Vi njuter.
Högvattnet, vågorna&saltet slår mot korallväggen som gröps ut så att det blir små grottor. Just på den västra sidan finns det inte så många palmer utan en helt annat växt vegetation. Vi vandrar hem innan tidvattnet ändras och det blir omöjligt att gå längst med sandstranden. Vi vill passa på att njuta av vårt nya rum med havsutsikt så vi äter vår lunch på balkongen.