Varaner är familjen Varanidae, en grupp köttätande ödlor. Varandie är... ...monotypisk och innehåller endast släktet Varanus. Några blir större än... ... 2 m. Den minsta arten är Varanus brevicauda som är 28cm lång.
I Tarangire N.P vimlar det av tusentals zebror. I denna lilla sjö finns inga krokodiler att vara rädd för så zebrorna och gnun kan ta det lugnt. Elefant mamma med sina två små bebisar går över vägen framför vår jeep.
Vi sover över i Sangaiwe Tented Lodge. Läget är fantastiskt vackert och rummen är stora och fina med rinnande toalett, dusch och stora sängar. I matsalen fins det fri Wi-Fi att koppla in sig på. Simbassäng
Lördag den 25 och efter en skön natt i "tältet" så äter vi frukost. Vi ville gärna se utsikten. Detta fixades på en gång. Servicen är näst intill lite obekväm ibland. Svårt att greppa. En stor och god frukost med en fantastisk vacker utsikt. Vad mer kan man önska sig, just nu. Vi packar ihop och beger oss sedan till Ngorongoro Cratern för en heldags safari där.
En Afrikansk hökörn som slagit en hare&som sitter&äter på sitt byte. Är en fågel i familjen hökartade rovfåglar inom ordningen hökfåglar.
Vi har enormt tur och få se lejon honor med sina fem lejon ungar. Lyckan är total. Fem små, busiga lejon ungar som busar med varandra och upptäcker den stora världen.
Lejon ungarna är små, gräset är högt och vi är ganska långt borta även för mitt objektiv så bilderna måste förstoras en hel del och skärpan blir sämre. Men vi stannar kvar länge på plats och njuter av dessa söta lejonungar. vilken ära att få vara där...rätt tid på rätt plats. Precis som alla busiga barn så kan mamma få nog. Hon säger åt ungarna att inte leka med hennes svans. Någon måtta får det vara med allt stoj.
Söndagen den 26 juni. Vi har sovit över på Bougainvillea Safari Lodge och äter frukost. Sedan ännu en dag i Ngorongoro Crater. Solen skiner och himlen är blå men det blåser kallt. Det första vi får se är en ung lejonhane på jakt. Precis vid bilen. En ung och oerfaren lejonhane som inte lyckas med sin jakt så bra.
Han ser ett gäng gnu och smyger sig på sitt byte. Lejonhanen stryker mot bilens dörr och ligger precis under Hannas fönster. Perspektiv på nosen av ett lejon ovanifrån.
Idag har vi även tur och får se den svarta noshörningen på ganska nära håll. Spetsnoshörning eller svart noshörning är ett stort hovdjur. mankhöjd:1,4 till 1,8.Längd:3,0 och 3,75m. Vikt:800-1400kg.
Fantastiskt vackra vyer i Ngorongoron Cratern.
Vi har även tur att få se ett gäng unga lejon hanar som ligger och slappar.
Lunch vid flodhästarnas tillhåll. Lejonhane som ligger och slappar och bryr sig inte om bilarna eller alla turisternas blickar.
Alla djuren i Ngorongoro Cratern vandrar inte som dom övriga djuren. Alla dom hundratals gnuer stannar kvar här.
Måndag den 27 juni lämnar vi Bougainvillea Lodge och åker till Serengeti N.P. Först åker man genom Ngorongoro Conservation Area och det är ett stort område. Vi åker sydväst för att se den västra delen av Serengeti.
Det är inte ovanligt att träffa på bilar med punktering på vägarna&man hjälper varandra. När vi åker väster ut blir vi det enda fordonet och plötsligt får vi syn på dessa bröder. Vi är kanske 15-20 meter från dessa eleganta geparderna och inte ett enda fordon i sikte. Vi njuter verkligen av varje minut som vi får sitta och titta på dessa grabbar
Det är inte många som får detta tillfälle att se geparder på så nära håll och helt utan någon annan bil så långt ögat kan nå.
Vi åker vidare tillslut och passerar en gam som precis har ätit och har därför blod på huvudet. Vi fortsätter väster till en sjö som heter Lake Ndutu. Här äter vi vår lunch i bilen. I sjön finns det flamingo. På grund utav en annan typ av föda så är dom näst intill vita. När vi ätit lunchen och åker vidare några meter så stöter vi på detta lejon gäng.Tur att vi åt i bilen.
Vi kommer riktigt nära detta gäng och som närmast är vi nog en meter ifrån dom. Det är ett gäng unga lejonhanar som ligger och slappar. Kolla in baktrampdynan på lejonet. Vilka tassar!
Vi kommer sedan fram på kvällen till Kenzan Tours tält camp. Hanna vill ta en dusch. Varmt vatten fylls på i ena hinken&kallt i andra hinken så det blir rätt temp. Servicen är helt fantastisk och just denna kväll är vi helt ensamma i hela lägret. Det är snälla killar. Vi får en fantastisk solnedgång och på natten hör jag lejon, hyenor och zebror utanför tältet.