Tor den 20 aug 2009 åker jag&hundarna till Bruksvallarna. Vi bor i "Lullens Stugby". Huset är jätte gulligt&litet. Perfekt för mig och hundarna. Dusch,tv,litet kök&ett sovrum. Vi har suttit i bilen i sju timmar så vi tar en kort promenad på kvällen.
Fre den 21 aug.&idag tar vi "Gruvleden". Qelly och jag njuter av utsikten över fjällen. Lör 22 aug. Vi tar turen "Tväråfallet". Detta är dock ett lite mindre fall. Den är16 km.&130 meter höjdskillnad. Vi är ute i över 8 timmar. Pauser är bra&skönt.
Sönd 23."Helagsturen" som startar i Kläppen. Helags "Det heliga fjället” 1797 m.ö.h. Turen är på 24 km.&200 meter höjdskillnad. Vi går aldrig upp på berget "Helags" Fantastisk vacker tur. Solen skiner. Vi vandrar mer än 8 tim. Hundarna&jag njuter.
Mån 24 aug. Idag cyklar vi runt Djupdalsvallen. En kort tur. Tis 25 aug och vi går upp till "Kariknallens toppstuga". Bara 5 km men uppför&uppför. Detta blev tyvärr Qellys sista fjällvanding men vilka dagar vi fick tillsammans där uppe!
Tor den 3 mars 2011 bilar jag& Tiffany upp till Ramundberger. När vi är framme tar vi en tur upp till "Kariknallens fjällstuga". Det blåser mer och mer desto högre upp vi kommer. Vi får tyvärr vända p.g.a vinden och får en snabb tur ner.
Fre 4 tar vi en tur till "Walles". Idag blåser det inte på morgonen. Solen skiner och vi får en fin start på vår tur.
Trots sin ålder på 13 år så flyger hon fram över fjällens mark och söker efter ripor. En lycklig liten skit, min älskade Tiffany. Väl framme vid "Össjöstugan" slår vädret om snabbt. Vinden tar i. Dimma och vi får hitta fram via kompass då vi inte ser någonting.
Lör den 5 aug. Solen skiner men det blåser hårt uppe på topparna. Vi tar en tur nere i dalen. Vi tar rundturen "Mittåkläppen". Tyvärr är det extremt dåligt skötta spår så jag måste spåra själv.
Snön är djup och Tiffany får kämpa sig fram. Ibland sjunker hon ner så djupt i snön att jag måste dra upp henne. Det är tungt så tungt! Ovädret kommer även ner i dalen. Sikten blir dålig och blåsten gör att det blir kallt. Vi kämpar vidare.
Trots sin ålder är Tiffany stark och kämpar på. Framme vid vändpunkten. Vi tar en fikapaus. Tiffany får låna min fleece tröja för att värma upp sig lite. På väg hem blir vädret kanon fint. Fortfarande inga spår gjorda.
Solen skiner men vi väljer ändå att avbryta turen. Vi skall sätta oss i bilen och åka hem till Lidingö.
Vår sista skidtur blir "Djupdalsvallen" sön den 6 aug 2011. Tyvärr är inte heller denna tur spårad.
Det är dags att packa bilen och bege sig till Norge mån den 23 aug år 2010. Tiffany är redo. Hur mycket hon saknar Qelly vet jag inte. JAG saknar henne enormt mkt! Det är en lång biltur. Vi stannar vid gränsen. Äter lite gröt och sover en natt i bilen.
Tis den 24 bilar vi på "Trollstigen" som är en vägsträcka genom Romsdalens dramatiska berglandskap. Vägen är enormt krokig. Tiffany njuter av utsikten! Akta dig Tiffany så att du inte trillar ner.
Namn som Kongen, Dronningen och Bispen säger något om hur majestätiskt bergsområdet är.
Vi parkerar bilen i Strupen och gör oss i ordning för natten. Äter lite gröt och sedan läggdags. Det börjar att regna så vi får krypa in i bilen och äta gröten. Tiffany längtar att få springa.
Ons 25. Det har slutat att regna. Vi beger oss mot berget "Mannen". Hitta vatten är inga problem. Det finns sjöar överallt.
Snön har inte försvunnit nära berget "Mannen". Tiffany tycker det är jätte kul att få rulla runt i snön.
På vägen hem börjar det regna igen. Vi är ute i nio timmar. Skönt att få lägga sig ner och sova. Tor den 26. Det har slutat vräka ner regn på morgonen. Vi beslutar oss att gå till "Biskopssjön" idag.
Vi börjar klättra uppför. Det är vacker utsikt. Jag har väldigt ont i knät och varje steg hugger ordentligt i knät. Ingen idé att tjafsa utan jag kämpar på uppför. Vilar ofta och det passar Tiffany jätte bra.
Framme vid "Biskopssjön". Vi tar en kaffe paus och njuter av naturen. Dessa röda markerade stenar visade vägen. Det var lätt att hitta.
Nedför gör ännu mer ont i knät. Jag får gå baklänges ner. Här ser vi utsiktsplatsen för "Trollvägen". Vi packar bilen och åker vidare. I lilla staden "Linge" stannar vi på en parkeringsplats och låter allt få torka upp.
Vi bilar vidare någon mil och tar sedan färjan över "Norddalsfjorden" . Vi bilar vidare till "Grandsätra" och parkerar bilen på en stor parkeringsplats.
Fred den 27 aug. Solen skiner. Det är varmt. Vi vandrar en kort tur denna dag. Fortfarande fruktansvärt ont i knäna men vi njuter ändå.
Vid den lilla röda cirkeln står vår bil parkerad.
Tiffany springer inte lika intensivt över fjället och är tacksam för alla våra pauser.
Tiffany ser ut över "Geirangerfjorden".
Under natten börjar det åter ösregna. Lör den 28 börjar vi bila ner till Geiranger.
Geiranger är en liten, liten by som lever endast på turismen som vill vandra här&se fjorden. Allt har blivit blött och liggunderlaget har gått sönder. Jag ger upp&tar in på hotell. "Hotel Union" vilken lyx Tiffany. Varmt bad, en riktig säng och frukost buffé.
Vi går ner till lilla hamnen och ser oss omkring. Utanför hamnen ligger enormt stora fartyg från bl.a USA.
Lingon Hjortron Manet
Sön den 29 går vi åter ner till hamnen. Vi tar en båttur på Geirangerfjorden. Tiffany trivs på sjön. Solen skiner.
Det har hittats tecken på bosättningar under yngre bronsålder för 4000 år sedan. Geirangerfjorden är 15 km lång och utgör en arm till Storfjorden.
"De sju systrarna" "Friaren" "Brudslöjan"
Mån den 30 bilar vi vidare mot Oslo och till Hege och Sassa. Vi tar en sista tur upp för berget och får en fantastisk utsikt. Solen skiner. Det finns många små vattendrag med källvatten som smakar så gott.
Tiffany stormtrivs och flyger fram på berget. Dags att sätta sig i bilen och åka iväg.
Vi kommer fram på kvällen till Hege&Sassa som bor i "Ski". Hege gör i ordning middagen. Sassa och Tiffany tittar på. Vi kollar lite var vi skall promenera nästa dag.
Tis den 31. Solen skiner. Vi tar oss en promenad. Tiffanys trampdyna har gått sönder efter alla våra dagsturer. Dags att bila hem. En trött men väldigt lycklig Tiffany lägger sig till rätta i bilen&somnar.
Fre den 19 aug år 2011 bilar vi till Sjusjön i norge. Vi träffar Hege där som bor i föräldrarnas stuga i "Nordsäter". Vi vandrar på Lunnefjället. Solen skiner. Dimman kommer snabbt&vi börjar gå tillbaka till bilen.
Lördag den 20 aug. Hege och jag tar en lång tur. Hege har lånat en hund över helgen. Sön den 21 på kvällen kommer Anna&Faquera till vår stuga vi hyrt vid Sjusjön. Vi tar en tur mån den 22. Solen skiner och det är varmt.
Tis den 23 går vi nära Sjusjön. Vi har estremt tur med vädret! WHO IS BAD? NOT ME I AM NOT BAD!!!!
Ons den 23 går vi mot Neverfjället. Jag har min gps. Solen skiner och vi njuter av turen. Tor den 25 åker vi till Lillehammer och tar en promenad där. Fre den 26. Vi bilar hem. Detta blev Tiffanys sista fjälltur.