Helgen den 16-17 juli 2016 börjar vi att måla husets utsida. Jag har valt att ha en röd stuga med blåa knutar och vitt tak. Vi grundmålar en gång och täckmålar två gånger.
Pappa hjälper mig att måla och när jag är på jobbet så målar han flitigt på huset. Snickarna har nu en månad semester och under tiden jag var i Afrika så har dom börjat sätta upp Huntonit. I sovrummet är all Huntonit skivor på plats.
Måndagen den 25 till tisdagen den 26 börjar vi att måla taket. Vi grundar en gång och målar med täckfärg 2ggr. Pappa sliter hårt med målningen när jag är på jobbet så det går fort fram.
Helgen den 30 till 31 juli så är målningen så gott som färdigt. Lite fläckar som skall målas över. Pappa har slitigt hårt med målningen och hundarna har varit med honom och fått färg på sig dom också. Huset utvecklas hela tiden.
Måndag den 1 aug 2016 innan jag åker tillbaka till stan och jobbet planerar vi platsen för boden. Det känns viktigt att den skymmer platsen mot Pontus så mycket som möjligt. Uteplatsen från Pontus och mot min stuga. Boden skall skymma detta är det meningen.
Den 20-22 augusti år 2016 målar jag plankorna som skall sitta runt fönsterna på utsidan. Jag grundmålar två gånger först. Sedan blir det den blåa färgen två målningar.
Den 24 augusti. Det går inte så snabbt just nu med huset. Huntoniten fortsätter att sättas upp. Brädorna runt fönsterna börjar att komma på plats men det går sakta fram. Den 3 sep åker pappa, hundarna och jag ut till Lundö och har med oss kaminen ut.
Nu sitter äntligen Huntoniten på alla väggarna. Vi sätter ihop IKEA köket under denna helg. Fanny hjälper till. Vi sätter ihop köks lådorna.
Tyvärr är några saker skadade av den dåliga aviseringen och just nu väntas svar från IKEA ang. dessa skador. Den 23 april år 2017. Ingenting har skett i huset sedan vi lämnade det i slutet av aug år 2016. Vissa perioder var det mycket snö under vintern men annars blev det en ganska mild vinter,
Inga skador har skett och inga fåglar som flugit in i dom stora fönsterna. Inomhus ser allting ut så som det gjorde när vi lämnade ön. Kaminen fick grabbarna bära in i huset innan dom stängde huset inför vinter vilan.
Jampa har haft mycket att göra och haft otur med båtarna så det har gått lite segt. Det gäller att ha lite tålamod. Den 6 maj så är golvet lagt i hela huset förutom i badrummet där jag skall ha våtrumslaminat golv.
Grabbarna har ställt ut några utav köks skåpen för att se var väggen mellan hall och köket skall vara. Jag har bett Jampa göra en ny inventering av köket så att jag kan byta det som är sönder och om ngt saknas. Den 27 maj har trappan till entrédörren byggds. Det blir en stor och härlig trappa som man kan sitta på.
Snickarna har börjat sätta upp fodret runt fönsterna. Foder runt dörrarna sätts också upp.
Helgen den 2-3 juni så är all foder uppsatt och grundmålat.
Låset på dörren är insatt och klar för att användas. Nu kan jag låsa huset. Helgen den 10-11 juni och duschrummet börjar att ta form. Väggen mellan hallen och köket har byggds upp och Huntonit har satts dit,
Väggen mellan hallen och köket är dock för låg. Kökets utseende helgen 10-11 juni. Helgen 17-18 juni så har väggen höjts och vitrinskåpen har satts upp.
Jag kommer sätta upp krokar för att hänga upp kläder och hängare för hundarnas handduk. Dörren till duschrummet och dörren till mitt sovrum sitter på plats samt fodret runt dörrarna. Duschrummet fortsätts att göras i ordning.
Snickarna har byggdt trappan upp till verandan. Den 23-25 juni och duschen har fått golvmattan inlagd och väggarna är klara. Kylslåpet är inne i huset och spisfläkten är ditsatt. Kolfilter i spisfläkten.
Köksbänken är på plats och diskhon. Snickarna har även satt dit handtagen på alla skåpluckorna. Pappa och jag sorterar alla soporna som har blivit efter husbygget. Allt som går att bränna eldar vi upp.
Från sju stora säckar blir det tre säckar kvar som inte går att elda. Detta körs ner till stranden. Vi städar upp och gör det snyggt och prydligt. Den 1-3 juli är spisen på plats och Fanny har fått sin hundkorg till vårt hus.
Jag börjar att måla alla fönsterlister och dörrlister som skall målas två gånger. Snickarna har grundmålat. Det är soligt och varmt ute så färgen torkar på några timmar. Golvlisterna verkar ha satts på tejpen som sitter inkilad under golvlisterna och är svåra att få bort. Märkligt.
Jag målar och målar. Jag är mycket nöjd med mitt arbete. Duschväggen är på plats men toan, handfat, skåp och duschskåp är redo för att sättas på plats.
Den 6-8 juli och jag har varit på Ikea och köpt tallrikar till huset. Snickarna kommer förbi den 7 juli och sätter upp listorna på väggen. Jag fortsätter att måla under dessa dagarna.