Den 31 augusti 2015 skall jaf få mitt slutgiltiga svar om jag får bygga mitt lilla hus på tomten. En väldigt grov ritning på hur huset skall se ut och ligga. Stugan kommer att se ut så här ungefär när den är klar. Uteplatsen ligger mot bryggan och båthuset. Sovrum&badrum ligger mot Ninas hus.
Stora fönster omringar stugan så att det blir ljust och öppet. Fasad mot öster. Pappa har under maj månad (2/5) år 2015 börjat bygga vägen upp från bryggan till huset. Stora stenblock skall bort. Hundarna är med oss.
Helgen 30-31 maj och vägen blir allt tydligare.
Pappa borrar hål med slagborren och häller sedan i snigeldynamit. Vägen ner från huset till bryggan. Vägen från bryggan upp till huset.
Pappa har byggt arean på huset och lagt ut på tomten. Ninas hus ses i bakgrunden där mitt sovrum och badrum skall ligga.
Vägen är nästan färdig. Under denna helg börjar vi att ta bort stora stenblock ur marken.
Vi tar spett&spade för att få en grop&kan sticka in en planka. Vi lyfter blocket&lägger mindre stenar under. Denna procedur görs runt hela blocket. Tillslut får vi runt kättingen. Vi spelar upp blocket sakta men säkert.
Jag kan tyvärr bara hjälpa till på dom helger som jag är ledig på. Helgen 6-7 juni år 2015&vi fäller träd på tomten. Jag använder pappas lilla motorsåg. Hundarna är med oss hela tiden. Fanny njuter att matte är ute på Lundö.
Denna helg fortsätter vi att ta bort stora stenblock. Spett, spade, planka och småsten under blocket. Tillslut kan vi sätta kättingen runt blocket. Vi använder spelet för att flytta på blocket dit vi vill ha stenblocket.
På denna bild vill vi försöka visa hur stort stenblocket är. För att ändra riktning på stenblocket använder vi plankan.Hundarna hjälper gärna till.
Tillslut har vi fått stenblocket dit vi vill ha den. Frida njuter utav solen och värmen. Nyfiken och tycker om att vara med oss.
Den 11 juli 2015 och här planeras mitt avloppsrör gå. Det kommer att kopplas in i Pontus brunn. Hundarna och jag sitter på vår "veranda". Frida har god uppsikt och koll på var vi är någonstans hela tiden.
Den 12 juli börjar jag att rensa bort jord, mossa och blåbärsris från tomten så att berget blir helt rent. Jag använder Avanten och skrapar med skopan så att blåbärsris och ljung försvinner.
Den 19 juli 2015 kör vi bort stenblock med Avanten. Vi tar ett stenblock i taget i skopan. Pappa har gjort en väg till ett "stup" där vi dumpar alla stenblocken. Frida är inte rädd för maskiner så det gäller att ha koll på var hon är.
Den 22 juli 2015 och pappa har köpt en ny slagborr som går på el. Den är lätt att starta och går ganska tyst. Vi borrar sju hål i rad och sätter in spräck kilar i vardera hål. Sedan är det bara att börja hamra på vardera spräck kil.
Vi turas om att slå på spräck kilarna. Vi hamrar och vi hamrar men ingenting händer. Vi vill få bort hörnet utav stenblocket som ligger i vägen för stigen.
Tillslut går en del utav hörnet sönder. Vi får borra nya hål och sätta dit spräck kilarna. Tillslut spräcks stenblocket som vi vill. Det blev en hel del borrande men tillslut så är hörnet borta från stenen.
Denna helg hade pappa även köpt en ny såg som gick på el. Rötter sågas av runt stubben så att stubben kan tas bort hel och hållet. Den 3 augusti 2015 och berget börjar bli rent och fint. Jag har tagit bort all jord och rötter från större klykor i berget.
Den 5 augusti kör jag några gruslass med "myran" upp till tomten. Jag fyller dom större klykorna med gruset. Jag får köra fyra lass för att fylla allting ordentligt. Nu kommer det inte finnas vattenpölar under huset.
Den 20 augusti fortsätter jag att köra upp gruslass till tomten och dom sista träden skall fällas. Vi fäller fyra träd till.
Den 22 augusti 2015 och vi är klara med förberedelsen för husbygget på tomten. Vi har sopat berget helt rent och kört gruslass efter gruslass för att få en arbetsplats åt hantverkarna.
Den 31 augusti 2015 skall vi få svar på om jag får byggnadslov eller nedslag. Får jag det så står nu tomten klar för att bygga huset. Pappa har verkligen jobbat och slitigt under hela sommaren med min tomt. Byggt vägar, kört gruslass, tagit bort stora stenblock, fällt träd&tagit bort stubbarna. Stort TACK!
Vi får äntligen byggnadslov under oktober månad år 2015 och påbörjar samarbetet med Jampa. Den 9 november år 2015 ger han oss både våra mätningar samt hans egna för att godkänna placeringen av huset på tomten. Ser perfekt ut.
Den 15 december får vi bilder utav Jampa från tomten. Plintar är på plats. Nu väntar dom på is för att kunna forsla delar av huset över isen. Den 29 december år 2015 och än är vintern extremt mild och snöfattig.
Fotografier och ritningar från Jampa den 5 april år 2016. Här är det som dom har prefabricerat.
Etablering med Vindös båt "Hurtig Rut". Dom tar med sin egna Avant "Grodan" som klarar av av lyfta virkes buntarna.
Bjälklag, stomme och takstolar som dom har prefabricerat under vintern på Ingmarsö. Grusplanen som pappa jobbade hårt med fungerar perfekt att lägga virket på. Dom kommer bygga en kapstation där också.
Lördag den 22 april år 2016 kunde vi äntligen komma ut till Lundö och se på bygget. Solen skiner men regnmoln hänger tungt på himlen. Pappa och hundarna går upp för min stig och mot stugan. Här sitter dom bredvid den stora sten som vi spräckte under sommaren 2015.
Huset från min stig. Här skall en altandörr sitta samt två fasta fönster. Huset från framsidan. Här finns ytterdörren för entren och köksfönster samt duschfönster.
Vägg mot Nina. Har inget fönster alls. Huset från vattnet med tre stora fasta fönster samt mitt sovrums fönster.
Ytterdörr och duschrums fönster. Ytterdörr och köksfönster.
Två fasta fönster och altandörren. Tre fasta fönster.
Placering av vedkaminen planeras. Det blir en Morse 1442. Väger 80kg, brännkammare bredd 31 cm, höjd 71,5 cm, bredd 43,5 cm, djupet 34,5 cm.
På Lundö den 29 april till 1 maj år 2016. Ytterpanelen är på nu och det börjar se ut som ett hus. Det är mer tydligt var alla fönster sitter på huset.
Köksfönstret har blivit lite större så att jag kan se ut. Isolering av väggarna har påbörjats. Här syns sovrumsfönstret till höger på bilden.
Bild mot vardagsrummet och köket. Vi åker till Lundö fredag den 6 till måndag den 9 maj år 2016. Isolering av golv och spång golv är lagd. Rören för vatten och avlopp är dragna.
Under huset ser man hur rören går från köket och badrummet. Dom vita slangarna är varm- och kallvatten ledningarna skall gå. Här ser man urinloppsröret, dusch avloppet, varm- och kallvatten ledningen från duschrummet. Skulle något hända i rören kan jag krypa under huset.
Jag mäter ut på golvet hur rummen kommer se ut, ungefär, när det kommer upp väggar. Köket kommer att se ut såhär, ungefär, när det är klart.
Badrummet blir inte så stort men det får plats med dusch, toa, handfat. Vi åker till Lundö den 13-16 maj. Nu ser man var väggarna skall vara. Väggen mot sovrummet syns också. Största delen av innertaket är lagd och preparerat för att dra elen.
Taket kommer pappa och jag måla i tunt vitt så att brädornas mönster syns igenom. Hundarna är hela tiden med under utvecklingen och bekantar sig med sitt nya hem.
Helgen den 27-29 maj år 2016 och nu har elen dragits i rummen av Anders Edenfelt. Sovrummet. Det börjar att likna rum nu. Lampor sätter vi dit själva sedan.
Fanny står i vardagsrummet. Jag bad om så många elluttag som det gick eftersom dator, mobil, olika laddare, tv-n...allt behöver el. El utag för kyl/frys, spis och lampor i köket.
Taket är färdigt. Shingeltak som är gråsvart.
Jag åker till Afrika 15/6-13/7& under tiden skulle Ikea leverera köket. Godset levererades inte korrekt överhuvud taget. Jag anmälde detta.