Den 14-17 juli börjar pappa och jag att bygga bänken på verandan. Vi börjar med att ta bort brädor. Brädorna är borttagna och dags att sätta dit träklossarna som bänkarna skall ligga på. Träklossarna är på plats. Vi sågar till plankorna.
Den 19 juli och pappa har jobbat hårt med bänkarna under tiden som jag har jobbat. Nu har jag bra sittplats och det blev jätte fint. Mamma&Frida blir väldigt dåliga så vi stänger Lundö tidigt sommaren 2017. Båda somnar in&vi sörjer. Äntligen är huset nästan klart så jag och Fanny kan flytta in i vårt nya hus. Jag lånar min gamla säng.
Trots den tunga våren&vintern så går livet vidare utan mor&Frida. Lundö öppnas den 28 april 2018 igen. Jag och Fanny är ensamma ute på Lundö helgen 28-29 april och vi fortsätter täcka el röret med grus. Fanny och jag åker åter ut till Lundö den 4-6 maj 2018 och är ensamma på ön. Vi fortsätter täcka elröret. Tillslut är el röret täckt hela vägen med grus och sedan jord och mossa.
Vi lägger även ut röret för avlopp som skall gå till Pontus avloppsbrunn. Jag börjar under denna helg att ta bort jord, mossa, sten och rötter för att kunna lägga dit röret. Tillslut har jag kommit ner till berggrunden . Grus och jord körs upp för att täcka avloppsrör.
Nu kan jag lägga avloppsröret här och sedan täcka med grus och sand. Edenfeldt har varit ute på ön och satt dit vatten kopplingarna under huset. Än så länge finns inget vatten i huset så vi får diska i pappas hus. Vi åker ut till Lundö den 11-13 maj. Pappa har lagt ut resten av avloppsröret så nu funkar dasset.
Vi fortsätter att täcka avloppsröret med grus. Denna dag är vattnet inkopplad och jag har äntligen vatten i huset. Pappa hjälper mig att sätta upp lampa i badrums taket. Han hjälper mig även att sätta upp taklampan i vardagsrummet och en bänklampa i köket.
Nina har tagit trädfällnings licens så hon hjälper oss att fälla träd runt omkring huset. Dessa dagar fortsätter vi även att köra upp grus för att täcka avloppsröret. Pappa och jag turas om att ta myran och hämta gruset. Den 18-20 maj och vi fortsätter att lägga ut grus för att täcka avloppsröret.
Vi kör lass efter lass och tillslut så har vi täckt hela röret. Vi täcker sedan över med jord och mossa från brunnen till min grusstig. Om några år kommer nytt gräs och mossa växa så att röret inte syns alls. Den 23 juni år 2018 och pappa kör upp grus för att täcka marken mellan stora huset och boden.
Det är min sista månad på SöS ort.op och jag får inte ta ut någon sem dag så pappa kör upp gruset. Jag börjar på Danderyd den 27 juni och jobbar till den 26 juli för då börjar min sem. Vi kör ut grus. Vi kör lass efter lass med grus och sand under den 26-27 juli.
Hela planen skall täckas och nästa år skall det fyllas på jord och sedan gräs.
Jag har köp Ikea säng för mitt sovrum samt till gästrummet. Jag sätter ihop sängen för mitt rum. Det går att rulla ut en extra säng samt rulla ut två lådor. Praktiskt när rummet är litet. Kök och vardagsrummet utvecklas under aug, sep och oktober år 2018.
Fanny ligger och njuter av vårt hus. Hon har funnit sin rutin att både bo i mitt hus och vara i pappas hus. Mammas täcke som hon gjort åt mig är ett fint minne att ha utav mamma i stugan. Pappa och jag bygger en vedbod under denna sensommar. Vedboden är placerad så att den skall skymma för Ninas hus.
Den röda målarfärgen tog slut så jag får fortsätta måla nästa år. Vi älskar att komma ut till vår lilla stuga på vårt paradis, Lundö. År 2019 är det dags att forsla upp jord för att kunna så en gräsmatta. Lass efter lass forslas upp under hela sommaren och packas med myran.
I början av sep år 2019 sår jag gräsmatta. Jag får luckra upp den hårt packade jorden med spade. Kratta så att jorden blir jämn och sedan så fröna. Vattnet får komma från himlen då vi har så lite vatten.
VÅRT ÄLSKADE PARADIS
Den 22 maj år 2017 börjar vi fundera på att bygga en bod. Vi ansöker om bygglov samt läser böcker. Den 20 juli placerar vi boden så att den skall skymma från Pontus så mycket som möjligt. Den 24-25 juli år 2017 börjar vi att gräva för cement pelarna och se till att grunden blir rak. Fanny är med oss och vilar på den sköna sanden.
Cement blandas för hand. När vi blandat cementen så häller vi ner det i röret som vi sågat till i rätt höjd. Vi gör åtta plintar åt husets stomme. I cementet sätter vi dit stolpskon. På vissa platser når vi ner till berget så pappa får slagborra ett hål i berget.
I det borrade hålet häller vi ner svavel för att få dit stolpsko. Vi värmer upp svavlet först. Stinker&svider. Den 1/8 börjar vi att bygga den första hörnstolpen genom att sätta dit provisorisk snedsträvor. Vi sätter dit golvbalkarna som ligger med 60 cm mellanrum. Vi stadgar den första hörnstolpen.
Första hörnstolpen klar och sedan gör vi dom andra tre. Den 5 aug är Tim ute på Lundö och hjälper till att såga några reglar. Den 6 aug fortsätter vi att sätta dit fler reglar. Boden utvecklas för var dag som går.