Lör den 9/2-13 är det äntligen dags för vår stora äventyrs resa. Kl.03 tar vi taxin till Arlanda och kl.06 flyger vi till Frankfurt. Där får vi vänta i fyra tim. innan vi stiger på planet till Caracas. Flygresan till Venezuelas huvudstad tar 10,5 timmar.
Väl framme i Caracas finns inte vårt flyg till Isla de Margarita. Vi ringer Framtidsresors repr. Evelyn men alla plan är fullbokat. Evelyn försöker i 5 tim innan hon ger upp&bokar ett hotell till oss. Trötta&hungriga äter vi en macka innan vi lägger oss för att sova.
Sön den 10 möter Evelyn oss på flygplatsen kl.06.30. Nu får vi resa Resan tar endast 35 min&tillslut är vi på Isla de Magarita. En chaufför hämtar tillslut upp oss på flygplatsen&kör till hotellet Vi passar på att köpa bananer och stora avokado på vägen dit.
Efter ungefär en timmes bilfärd är vi framme vid vårat hotell. Precis som på många andra offentliga platser så pratar receptionisterna dålig eller ingen engelska alls men dom är glada,gulliga&hjälpsamma.
Hotellet är mysigt,trevligt,vackert och har inte så många rum. Dom visar oss till vårt rum.
Trots att hotellet ligger precis vid "Playa del Agua" så finns en liten swimmingpool för gästerna. Frukost ingår och det äter man mellan kl.08-10.00 i matsalen &sedan kan man hämta kaffe där under hela dagen&kvällen.
Vi kollar in vårt boende. Vi tar oss en promenad längst sandstranden och hittar en kokosnöt. Det finns många kokosnötter hängandes i palmerna.
Hanna kan inte få upp sin kokos nöt. Denna sandstrand är på ca.8km. Det springer extrem många lösa hundar på ön. Överallt finns dom.
En man rensar sin fångst. Musslor. En död jätte manet. Det blåser riktigt duktigt ute på havet som ger stora vågor.
Efter promenaden så öppnar vi den stora avokadon. Kan detta vara livet...att ligga i hängmattan,känna varma vindarna från havet och äta en stor och saftig avokado.
Måndag den 11 och jag vaknar när solen går upp vid 06-tiden. Sandstranden är helt öde och så vacker.
Vi går tillbaka till hotellet och äter frukost. Dags att börja advance kursen. Vår kursledare heter: Guillermo Morales Vår dykinstruktör& medhjälpare.
En buss kommer&hämtar oss vid hotellet&kör oss till platsen där båtarna går från. Här blir det en lång väntan. Polis kontroll. Båten ligger en bit från sandstranden så vi får vada till båten med alla våra saker. Vi skall åka till ön Los Frailes. Båtturen tar ca.1 tim.
På med flytvästen och en kort presentation av besättningen. Allt är redan ihop satt och ligger i mitten av båten under färden. På med våtdräkten och sedan dykutrustningen. Hanna är redo för första dyket på advance kursen.
Vi dyker till 17 m&i 35min. Ser vackra fiskar. Åker sedan hit. Här får vi vår lunch. Grillad kyckling eller fisk. En paus. Hanna njuter av lunchen och vilopausen i solen. Det går bra för oss båda att dyka. Jag får lite huvudvärk ner...&upp.
Det finns många pelikaner på ön. Dom vet var turisterna äter sin lunch&väntar på fiskrens. Vi gör oss redo för det andra dyket. Vi dyker ner till 25m&dyker i 35 min. Strömt men många fiskar.
Tis 12&vår sista dyk kursdag. Vi tar båten till Los Frailes igen. Hanna och jag får göra olika övningar i vattnet. Hanna i action under vattnet. Vi ser många små fiskar som simmar runt omkring oss.
Det ser bra ut Hanna! Vi dyker som djupast 15 m&är nere i 50 min.
Dags att låta kroppen få återhämta sig och få i sig lunch. Det är inte bara vi som väntar hungrigt på fisken. Solen skiner,det är varmt,vi har haft kanon dyk&äter nu annans. Precis som Hanna säger: Detta är livet.
Dags att göra vårt sista dyk på denna kurs. Vi gör några fler övningar och sedan passar vi på att fota. Till min förvåning så blir undervattenhuset jätte lätt under vattnet&vill gärna flyta upp mot ytan. Lite svårt att se vad man fotar. Jag lär mig!
Advance kursen är klar och vi har båda klarat av alla uppgifterna. Dags att stiga uppåt, hoppa i båten och åka hem. Dyk dagarna skulle aldrig fungera utan kocken, bäraren av all utrustning och föraren som hjälper oss under alla dyken.
Onsdag den 13 feb. Vi börjar med den sadvanliga hotell frukosten som består av frukt...massor av frukt! Vi gör oss redo för vår dagstur med "Margarita Jeep tour" som kommer ta oss runt hela Isla de Margarita.
Hanna är redo för vår dagstur. Vår första stop är vid "Castillo de Santa Rosa". Fängelsehålan. Ett litet fort byggd av spanjorerna under 1600-talet för att skydda sig mot piraterna.
Är Margaritas bäst bevarade fort på ön. Hanna njuter av utsikten men själva fortet går fort att titta på.
Vårt andra stop är vid "Valle del Espiritu Santo". Här finns kyrkan "Nusetra Senora del Valle”. Heligaste helgonet Margarita tillbeds av folket här. Vita duvor finns det gått om runt kyrkan.
Vid varje stop är det gratis dricka. Det behövs. Det är mkt varm dag. Vår 3:e stop är den stora national parken "Laguna de la Restinga". Vi tar en båttur på sjön i 30 min bland mangoviträdens rötter.
Hanna njuter av båtfärden. Rotsystemet är enorm. Sjöstjärna
Vi kör offroad. Ner från sandkullar. Upp på sandkullar. Hela resan videofilmas.
Vyerna är fantastiska. Vid matstället växte kaktusar.
Hela dagen filmades och filmen var sedan till salu. Vi äter lunch vid "Playa Morro Blanco". Här finns en leguan.
Bilfärden fortsätter sedan till stranden "Punta Arenas". Chauffören borstar av sanden på fötterna. Vi gör sedan en snabb stop för att dricka "Coco Loco". Coca Colan är billig precis som allt annat. För flaskan 15 kr.
Här finns en tam papegoja. Sista stopen är vid en utsiktsplats. Det är en fantastisk utsikt. Solen håller på att gå ner.
Vi åker under dagsturen tillsammans med ett par i från Chile. Jätte trevliga och roliga. Hon pratade bra engelska med oss. Det var många jeepar som följdes åt och alla chaufförer pratade engelska och var väldigt trevliga. Blev impad av min kamera.
Vår chaufflör för dagen. Solen går ner och vi får en fantastisk vacker färd tillbaka. Tor den 14 och vi solar på f.m& tar det lugnt vid poolen. Vi äter lunch&försöker komma ut på internet men misslyckas.
På e.m rider vi med " Ranch Cabatucan Isla de Margarita". Det är western ridning. Ridningen ligger på andra sidan ön vid Barracas. Stallets hund är en labbe som heter "Oso"&älskade folk.
Vår ridinstruktör visar hur det går till att rida. Hanna lyssnar noga. Iväg det bär och nu får bilderna prata för sig själv.
En kanon ritt som vi båda tycker var jätte mysig och bra. Hästarna är väl omhändertagna. Hem till hotellet igen. Fredag den 15&jag vaknar till blåst&ganska mulet väder. På min strandpromenad möter jag en tik med två små valpar.
"