Lör den 16/2-12. Dags att ta farväl av "Hotell Coco Paraiso". Vi blir körda till flygplatsen i Porlamar&går på planet. En sista bild på Isla de Margarita &vi tackar för oss. Vi landar i Caracas/ Venezuela & tar var sin "grande" latte.
Vi mellan landar i över en timme på Bogata/ Colombia. Vi flyger sedan vidare till Quito/ Equador där vi blir hämtade. Vi körs till hotellet "Fuente de Piedra" där vi sover i en natt. Det är ständigt nya papper som skall fyllas i varje gång på planet!
Sön den 17 körs vi tidigt till flygplatsen&flyger till Guayaquil. Vi flyger sedan vidare till Baltra/ Santa Cruz .Galapagos!!! Vi åker buss över lilla ön Baltra till färjan som går till Santa Cruz. Alla stiger på båten&all bagage läggs på båttaket.
Det kostar ungefär 4 dollar per person. Turen över tar högst 5 min &på andra sidan väntar en bil på oss. Framtidsresors representant heter Roberto. En trevlig kille. Överallt står människor längst med gatan&säljer mat&frukter.
Frukten är jätte billig och så saftig och söt. En stor melonhalva kostar ca 7kr. Vi åker till en plats som heter "Rancho El Manzanillo". På denna ranch skyddar man Högslätts sköldpaddor.
Lång svans=hane. Kort svans= hona. På kvällen går vi ner till hamnen för att äta&ser denna säl slappa.
Måndag den 18&vi tar en dags utflykt med en fin båt. Vi är en grupp på ca.14 personer från Polen,Kanada,Japan,USA OK då kör vi iväg.
Nej,resten av gruppen skall hämtas med zodiac båten. Företaget heter "Altamar" precis som båtens namn. Vi åker till sandstranden "Bachas beach" på Santa Cruz. Vår guide för dagen heter Luise E Ayla E. Duktig på eng&kunnig.
Utan hela besättningen skulle ingenting fungera ombord. Bachas beach Zodic båten kör oss från stora båten till land. kaktus är en väldigt vanlig växt på ön.
Här har sköldpaddor lagt sina ägg i dessa gropar. Fantastisk vy! Här vimlade det av röda små krabbor "Sally Lightfoot crab" Det går att äta dom men det är inte så vanligt.
Mums! Fregattfågklar finns på ön "Seymour" där vår nästa stop är. Hanarna har dessa röda "påsar" som det tar 30 min att blåsa upp. På ön finns även flamingo.
Sjölejon med deras ungar finns det gott om på ön. Land leguan Stor hane
Blomma på en kaktus. Dagsturen är slut&på vägen hem ser vi sköldpaddor para sig. Tis den 19. Vi äter frukost på hotellet innan vår dagstur. Nere i Puerto Ayora´s hamn ligger denna säl med mask i nosen.
Vi tar en taxibåt ut till den större båten. Denna båt "Luna Azul" var mkt mindre än gårdagens båt. Efter nästan 2 tim snabb båttur är vi framme vid ön "Floreana".
Nere vid bryggan såg vi denna vatten sköldpadda. Överallt låg det sjölejon. En manlig landleguan.
Bamburör Ängel trumpet På ön finns jätte sköldpaddorna i ett stort hängn.
Dom är totalt orädda för människor. Svart sand finns på denna ö. Pelikan
Oj,oj,oj...jag är så trött,så trött! Vi gör en snorkling på 40min& sedan hem till Santa Cruz igen. På kvällen går vi förbi dykcentret vi skall dyka med imorgon. Vi skall dyka vid Seymour& Mosquera imorgon.
Vi signerar ett formulär och provar storleken på BCD. När det är gjort går vi sedan till restaurangen "Pelikan view" Hanna äter hamburgare med pommes frittes. God natt. Ons den 20 och det blir en tidig morgon för oss båda två.
Vi går ner till dykcentret. Vi är 8st som skall dyka&får inf om dagen. Efter vår genomgång kånkar&bär dom all utrustning. Vi slappar! Öns taxibilar används som transport till andra sidan ön. Till&med taxi chaufören lyfter& bär våra saker ur bilen.
Från bilen bärs allt ner till båten. Vi behöver inte lyfta ett finger. Båten är rymlig&praktisk för all dykutrustning. Hanna,jag&två från Kanada har Quike som dykinstruktör. Efter en presentation av båtens besättning åker vi iväg.
Vid 1:a dykplatsen "Seymour" sätter vi på oss våtdräkten. Vi får hjälp med resten av all utrustning sedan. Den andra gruppen på 4 personer har James som dykinstruktör. Efter genomgång om 1:a dyket hoppas ena gruppen i.