Den 20 okt år 2008 är det dags att sätta sig på planet och flyga till Fuerteventura. Det är den näst största ön av Kanarieöarna och den äldsta ön. En vulkan ö. Vi bor på detta fantastiska hotell "Occidental Grand Fuerteventura" som är all inclucid.
Det går en trappa från hotellet och ner till sandstranden. Det är många segelbåtar och windsurfers. Fuerte betyder stark och det blåser verkligen starka vindar här. Paradis för windsurfers.
Hotellet är väldigt stort. Det finns många olika faciliteter och restauranger inom området.
Ingen dålig vy att vakna till varje morgon. Det finns flera olika pooler men denna pool var störst. Ingen värme i poolen.
Första veckan är jag helt själv. Solar,promenerar,sover&läser. Den första veckan passar Emma hundarna. Jag har väldigt tur med vädret. Sol och varmt varje dag. Varje morgon vaknar jag till denna vackra soluppgång.
Måndag den 27 anländer resten av familjen till hotellet. Vi äter lunch tillsammans vid poolen. Dags att jobba upp sin solbränna. Fram med en solstol och på med solglasögonen. Ungdomarna: Molly,Hanna,Emma,Hampus, Tim&Lucas.
Tis den 28. Vi går ner till stranden på f.m. Tim surfar. Hotellet gör olika aktiviteter. Nina är med på gympan. Dags att äta lunch. Hanna gör sig redo. På e.m går vi ner till stranden igen. Molly väntar på vågen.
Onsdag den 29. Lucas frukost. Mm...vad gott... Vi går sedan till poolen. Tim slänger upp Lucas i luften. Vi tar en promenad längst med sandstranden. Emma njuter. På e.m är Nina&jag med i pilbåge tävling. Jag kommer 2:a!
Torsdag den 30. Vi tar en promenad bort till lilla staden "Cofete" där dom har marknad. Pappa tillsammans med Nina och alla Ninas ungdomar. Marknaden är inte på så stor yta men det är många stånd och fullt med människor.
Nina&jag promenerar hem. Dom andra väljer att åka buss hem till hotellet. Ebb hinner bli till flod innan vi är tillbaka så vi får vada fram på vissa ställen. På kvällen samlas vi och tar en fördrink innan vi äter middagen.
Fredag den 31. Vi samlas vid poolen på f.m Hampus försöker vågsurfa i poolen. Hm... Tim kastar upp Lucas i luften. Lucas försöker kasta upp Tim i luften.
På e.m hyr vi två bilar och åker på en sightseeing på ön. Pontus m.familj åker ej med. Min älskade guddotter/syskonbarn Hanna& jag. Sand som blåser från Sahara bildar dessa stora sanddynorna.
Lördag den 1. Molly hittar en kattunge. Det regnar på f.m. Vi spelar pingpong på f.m. Emma myser med kattungen. På e.m skiner solen. Vi går ner till stranden. Grabbarna surfar. Nina&jag tar en tur upp för lilla berget som finns nära hotellet.
Söndag den 2. Vi tar det lugnt vid poolen på f.m. Spelar kortspel eller bara solar. På e.m går vi ner till sandstranden. Några solar och andra surfar i vågorna. På kvällen äter vi middag tillsammans igen. Det finns många olika maträtter att välja på.
Banan Kaktus Ananas Hibiskus
Mån den 3! Dags att packa sin väska&flyga hem. En sista nyttig frukost hinner vi med. Detta blir nog sista resan med hela gänget ihop. Adjö till Fuerteventura och hem till mina älskade hundar som väntar i Skåne på mig.
Nästan hela familjen är samlad. Anders är inte med på denna resa.