Den 14 oktober 2020 och pademin härjar fortfarande i världen. Jag och Karin träffas utomhus och tar en promenad. Vi hittar sedan ett fik i Gamla Stan där vi kan sitt helt själva på 2 meters avstånd. Fanny suktar efter Karins smörgås. Stambytet fortsätter i min lägenhet så Fanny och jag åker ut till Lundö över helgen den 17-18 oktober. Det är fortfarande varmt.
Luften är fortfarande varm och vi fick soliga dagar på ön. Vi ser inga älgar och endast ett rådjur. Helgen den 23-25 oktober åker vi åter ut till Lundö. Vi får både sol och lite regn men luften är fortfarande varm.
Vi njuter i vår lilla stuga.
Axel och Molly kommer ut till ön men då vi har lite olika tider på dygnet så ses vi aldrig på ön, Naturen är vacker på hösten.
Fanny älskar Lundö och hatar att åka båt så hon vill väldigt gärna stanna kvar när det är dags att åka hem igen. Helgen den 6-8 november är det dags att stänga stugan inför vintern. Det hinner bli kolsvart när vi kommer fram till bryggan.
Vi är dom sista som stänger inför vintern och vi får en jätte mysig helg. Det är alltid lika sorgligt att stänga och inte kunna åka ut på ett tag. Dagarna är mycket kortare nu och vi njuter av vår stuga och brasa i kaminen som håller värmen i stugan. Sista promenaden på Lundö förår 2020 och solen skiner och det är riktigt varmt i luften. Vi njuter.
Detta år har pappa opererat sina linser så Hanna och Johan ställer upp att köra båten till Lidingö där Pontus hjälper till att ta upp den. Nu får vi fortsätta att vandra i skogen i Ellboda. Ellbodas skogar har väldigt torr mark så vi hittar ingen svamp alls.
Den 9 nov träffas Åsa, Tina, Fanny och jag på Ellboda och tar en promenad med fikapaus. Man måste hinna återhämta sig från jobbet. Den 14 nov träffar vi Karin på Ellboda och tar en promenad med fika. Den 16 nov träffar jag Alfie med dotter på Djurgården och gör ett litet fotojobb genom att fota hennes dotter.
Fanny får möta sagotanten: Astrid Lindgren. Fredag den 13 nov och ÄNTLIGEN börjar jag se ett slut på stambytet. Nu kan jag åter gå på dass, duscha och tvätta. Underbart. Det är fortfarande lite saker som skall göras och den 18 nov skall det ske en besiktning utav stambytet. Vi får se vad dom säger om arbetet.
Den 20 nov träffar Fanny och jag Hanna och Johan på Djurgården och tar en promenad med en fika utomhus. Jätte trevligt. Detta år har inget varit sig likt och i år blir det inget julfirande med hela familjen. Pontus och Jessica samlar ihop några utav oss den 23 dec. Det är tur att internet finns så vi samlas framför datorn och chattar med pappa, Molly och Emma på en och samma gång. Kul grej.
Lucas är hemma från plugget&funderar på att åka till Fuertoventura för att plugga på distans. I mina öron HELT TOKIGT i denna pandemi!!! Hampus suktar efter Hannas hemlagade cheesecake. Pontus har inte glömt bort Fanny som får julklapp.
Torsdag den 24 dec och det är julafton! Jag börjar jobba klockan 07.00 men det är klart att min älskade Fanny skall få ett julben innan jag åker till jobbet.
Akutlistan är full och vi jobbar så mycket vi kan men vi hinner ses lite snabbt och äta julmat tillsammans innan det är dags att jobba igen. På juldagen jobbar jag 14-21.45 så vi passar på att åka till Ellboda på morgonen. Det snöar lite ymnigt. Det är skönt att komma ut i friska luften och till tysnaden. Jag jobbar även lördag, söndag och tisdagen.
Nyårsafton firas på jobbet. Nyårsdagen passar jag på att jobba 07.00-21.45 då jag vet att jag sedan har en vecka sem. Akutlistan är full. Vår salpersonal hinner slänga i oss lite mat mellan två operationer. Gott Nytt År och hoppas år 2021 blir lite bättre när det gäller pandemin.
Söndagen den 4 jan bilar Fanny och jag till Bruksvallarna. Vi lånar pappas bil. Mån den 5 jan tar vi bilen till Fjällnäs. Elen krånglar i stugan så vi kommer fram vid 11-tiden till spåren. Solen går upp klockan 10.00. På vägen dit ser vi två älgar vid vägen. Det är sol blandat med lite moln. Det är minus 15 grader så ag fick köpa tjocka sockor och tass skydd åt Fanny i Tänndalen.
Naturen är väldigt vacker och trots kylan så känns det inte så kallt eftersom det knappt är någon vid uppe på fjällen. Vi tar en fika. Jag tar en kopp latte och Fanny får ett tuggben. Vi njuter utav den första dagen men turen blir inte så lång eftersom jag inte vill vara ute på egen hand när solen börjar gå ner vid 15-tiden.
Tisdag den 5 jan och vi kommer iväg klockan 09.30 och bilar till Hållan. Vi kommer fram till spåren kl.10.00 och solen skiner. Idag är det också runt minus 15 grader och ingen vind. Fanny njuter även om hon inte rasar runt i snön eller springer omkring. Idag går turen mot Malmbäckstugan. Andra skidförare har gjort spåren.
Det märks tydligt att svenskarna tar sin semester i Svergie och på fjällen för annars brukar jag själv få göra spåren. Vi tar en kort fikapaus vid Malmbäckstugan som är stängd vid denna årstid. Vi fortsätter sedan vidare till Andersborg, en sträcka på 2 km, som är en våffelstuga som är öppen.
Det märks tydligt att det är en pandemi för i våffelstugorna vill man inte ha in för mycket folk samtidigt. Jag har med mig egen fika. Fanny får sitt tuggben och en smörgås och efter en stund i solen så beger vi oss tillbaka till bilen. Solen fortsätter skina från en klarblå himmel och vi får en fantastisk dag på fjällen.
Onsdag den 6 jan och solen skiner från en klarblå himmel. Idag tar vi turen upp till Kariknallarna. Fanny är väldigt lycklig och hon verkar inte frysa i sina tassar överhuvudtaget. Tyvärr har min Garmin hand GPS slutat att fungera så vi åkte lite fel men tillslut var vi på rätt väg.
Våffelstugan på Kariknallarna är väldigt populär så det är skönt att ha med sin egen fika och sitta sjäv utomhus och njuta av solen. Vi är endast 1050 m.ö.h men det är en vacker utsikt. Klart att vi njuter av dessa fantastiska stunder i denna vackra natur.
Fanny håller sig alltid tätt intill mig så något koppel behövs aldrig . Nedför vill hon alltid springa mellan mina ben och skidor. Det gäller för mig att hålla benen brett isär för annars trillar vi båda två. Det blir en viss teknik att åka nedför och försöka bromsa när det går för fort och ha kontroll över Fanny samtidigt. Allt går.
Den 7 jan tar vi en tur från stugan och upp till Djupdalsvallen. Idag skiner ingen sol och temp ligger på ca. minus 10 grader. Det är knappt någon vind att tala om. Denna tur är populär så det är ganska uppkört men inte spårat av någon maskin.
Plötsligt dyker det upp en ren som går över skidspåret. Den blir lika överraskad som Fanny och jag blir. En fika och sedan är det dags att bege sig hemmåt igen.
Den 8 jan och idag är det åter runt minus 18 grader och solen skiner. Vi åker till Hamra och tar sittliften upp till toppen. Vi får använda skoterspåret och här möter vi inga andra skidåkare. Vi skidar mot Tänndalsvallen och tar en fika när vi är framme. Här blåser det lite och Fanny fryser och vill sitta nära matte.
Solen kommer inte så högt ännu och vid 15-tiden börjar det redan bli mörkt. Efter fikat så vänder vi tillbaka till Hamra sittlift.
Denna gång så tar vi sittliften ner eftersom det är svårt att åka nedför i skoterspår.
Lördag den 9 jan och Fanny älskar att sova och är jätte nöjd med att ta det lugnt. Det är minus 20 grader och solen tittar fram bland molnen. Vi bilar till Ramundberget och går uppför Ramundberget som ligger från 700 m.ö.h till toppen 1060 m.ö.h. Vi traskar sakta uppför. Vi möter inga andra skidåkare och vissa ställen är det ganska dåligt med snö.
Uppe på toppen blåser det riktigt mycket så vi väljer att inte skida vidare till Ösjöstugan. Vi beslutar oss för att ta oss ner till bilen igen och fika hemma i stugan istället. Vi har verkligen haft fantastiska dagar uppe i fjällen. Många dagar med sol och ingen vind alls. Vi är otroligt nöjda med våra dagsturer.