Amazonområdet omfattar 7 miljoner km² men själva regnskogen har en yta på 5,5 miljoner km² i nio länder. Ca 800 arter däggdjur leva där. Napo floden är 1130 km lång. Börjar i centrala Ecuador. Rinner in i Peru&går samman med floden Curaray&sedan med Amazonasfloden.
Fredag den 1 mars på hotellet i Quito efter en lång restid från Isabela tidigt på morgonen. Vi surfar lite på nätet, äter middag&lägger oss. Lördag den 2/3 vid 08.45 kommer dessa två chaufförer till hotellet. Dom skall köra oss till lilla byn Misahualli och vårt hotell där.
Färden går genom staden Quito& uppför bergen&ner i dalarna. Det är en vacker natur med många mindre vattenfall längst hela turen. Vi gör ett enda snabbt stop för toalett besök vid en bensinmack. Hanna kan somna överallt. Vägen är jättefin. Färden tar ca.5 tim.
I byn ligger vårt som ägs av en kvinna. När vi väl träffar kvinnan får vi reda på att vi skulle ha tagit med oss en eng. talande guide från Quito. Eftersom vi är framme vid 14-tiden tycker jag att hon kan sätta honom i en taxi direkt så är han framme på kvällen. Hon vägrar! Jag blir grinig.
Hon har gjort fel&borde rätta till misstaget. Hon pratar ej eng. alls! Det är bara infinna sig i situationen. Vi går ner till byn. Det är än så länge inte extremt varmt eller hög luftfuktighet. Vackra blommor och mycket grönska finns i denna lilla by.
Vi får syn på några apor. Helt orädda för oss. Även här finns massor av hundar. Byn går man runt på på 5 min!
Det jag upplever av mini byn Misahualli är att den är uppbyggd runt turismen. Restauranger,affärer som säljer hantverk&hotell. Vi lämnar den stora resväskan kvar på hotellet som har dom i ett låst utrymme. Vi tar endast med ett ombyte, varm tröja&tandborste.
Sön den 3. Frukost på hotellet. Hanna är redo att färdas på Napo floden i den motoriserad kanoten. Vår guide som inte talade någon eng. alls ger Hanna flytvästen. Iväg bär det med den 40 hästkrafters motor på kanoten.
Båtfärden tar ungefär 1 1/2 timme till vårt "camp" vid floden. En mkt kort promenad genom djungeln till vårt "camp". Välkommen Hanna till "El Albergue Espanol" camp. Ägdes av samma kvinna som drev hotellet i Misahualli.
I vår stuga finns 4 rum med två sängar i varje rum. Fönster är ett myggnät&el finns i rummet vid vissa tidpunkter. Vatten toalett och dusch med kallvatten. Lyxigare än jag trott. Vi har utsikt mot matsalen.
En trappa upp finns en stor och öppen yta med åtta stycken hängmattor och ett litet bord med en träbänk. Det är små söta rum men det som slår mig är lukten. Kan vara av virket eller någon typ av medel dom penslat på huset mot termitangrepp.
En indianflicka&hennes familj följer med i båten till vårt camp. Hon har en liten valp med sig som är så söööt! När vi gjort oss hemmastadda går vi en mkt kort promenad. Vi går nära vårt camp&ser på växter&djur. "Låtsas banan".
Kolibribo med två ägg i. Typ av palmnöt som man gör skjortknappar av. Insekts fladdermus. Huvudet är neråt och fötterna uppåt. Kan du se den "vandrande pinnen" på bilden?
En paus på ungefär 1 1/2 timme efter den korta promenaden och före lunchen. Det är endast Hanna&jag på hela campingen! Det bjuds på tre rätter vid varje måltid. Lite för mkt mat men väldigt god och bra.
Efter lunchen är det paus igen på 1 1/2 till 2 timmar. Hanna somnar men jag får lite myror i brallorna av all denna vila. Slöseri med tiden. På eftermiddagen åker vi den motoriserade kanoten en bit på floden till en idianfamilj. Båda två upplever det lite "pinsamt" att hälsa på dom.
Vår guide ber oss slå oss ner&berättar. Hanna översätter så gott hon kan. Kvinnan är 47 år. Har 11 barn. Mannen är byns medecinman. Kvinnans egna barn och andra barn från byn tycker det är kul att få se sig själva i min kamera. Det blir många kort tagna som dom ville se.
Vi visas runt. Arbetsmyror som vilar endast när det regnar. Kaffebönor som odlas i en liten skala för försäjning. Kakaoplantor som odlas i en liten skala för försäljning. Köttet runt kakaobönan åts som godis. Ganska surt men helt ok.
Kakaofröt läggs på torkning. Här ses dom olika skedena. Huset rasar vart 16:e år&byggs om. Inget hål i taket för eldröken. Eldröken får bort myggen. Vi bjuds på kokta nötter&banan. Jag undrar vad dom tycker om oss turister. Skönt när vi går?!?
Vi åker tillbaka till vårt camp. Hanna i regnskogen vid Napofloden. Vi får en kort regnskur på kvällen. När kvällen kommer blir det snabbt totalt mörkt i djungeln.
När vi är framme vid vårt camp är det åter vila på någon timme innan middagen är klar. Vi äter vår tre rätters middag och sedan är denna dag slut och vi går och lägger oss. Ljudet från djungeln är inte så hög som jag trott.
Måndag den 4. Vi äter frukost& sedan på med kängorna. På förmiddagen skall vi vandra uppe på höglandet. Vi tar båten. Vi åker i ca.20 min.&sedan går vi iland. Guiden går varligt fram i djungeln. Liten bäck.
Vi kommer upp på en kulle och ser ner mot Napofloden. Vår guide vet vem "Djungel- George" är&svingar sig i lianen. Han berättar om växter vi ser. Jag förstår vissa medecinska termer. Jag tror han är förtjust i Hanna. Gör en krona av ett blad.