Elefant som precis har kissat några liter. Impala hjord
Kom inte för nära mig! Giraff
Impala Elefant unge som bara är några år gammal. Banded Mangoose. Weight:1.5-2 kg, length:45-75 cm. Eats toads, scorpions, and slugs. Widespread in Tanzania.
Skuggstork tillhör familjen:storkfåglar. Snitt 56 cm hög. Vervet Monkey. Weight:4-8kg,length:90-140cm. Found almost everywhere in East Africa. Vilka ögonfransar!
Warthog. Wight:45-75kg. Length:140-200cm. Only the big males are safe from lions.
Pelikan som har lång näbb och stor näbbsäck. Näbbsäcken används för att fånga in byte och låta vattnet rinna av. Krontrana är ett fågelsläkte i familjen tranor inom ordningen tran- och rallfåglar.
Afrikansk Ibistork Hornkorpar omfattar bara två arter som lever i Afrika.
Jag viftar med mina öron så att jag ser större och farligare ut då! Zebra. Weight:175-320kg, length:260-300cm. New studies suggest the stripes help combt disease-caryying horseflies...but who knows. Waterbuck is a large antelope.
Välkommen till Bougainvillea Safari Lodge som ligger vid utkanten av staden Karatu. Här finns 22 stugor.
The swimming pool is in the center of the property. Här bor jag.
Lördagen den 18 juni. Efter en frukost i Bougainvillea Safari Lodge hämtar vår chaufför Ramond oss och vi beger oss mot Serengeti N.P. Det är många "vägspärrar" att ta sig genom med papper och betalning. Efter vägspärren in i Ngorongoro conservation area är det dags för nästa vägspärr in i Serengeti N.P. Papper skall fixas och betalning skall göras. Det är tur att det finns toalett vid varje vägspärr.
Each cosy room has mosquito-netted king bed, fireplace, large bathroom with shower and toalett.
Välkommen till Serengeti N.P. Tanzania´s oldest. It is extending over 14,763 km2. The name Serengeti derives from the Maa word Serenget, meaning "Endless Plain".
Struts är mycket stora, långbenta, långhalsade och flygoförmögna fåglar. Lägger de största äggen och kan springa i hastigheter upp till 70 km/h.
Smedvipa förekommer i sjöar och kärr i östra och södra Afrika.
En gam som väntar på "left overs"....
Kari bustard.
Vår chaufför och det äldre paret som jag åker tillsammans med. Lunchen består av en stor låda picknick till var och en. Den innehåller lite olika för varje dag. Väldigt mycket mat i så jag ger bort det mesta till Ramond som sedan ger det till park vakterna. Secretary bird. Length 100cm and a body of an eagle and legs of a crane. Walks up to 20 km a day in search of vipers,cobras and other snakes.
När giraff hanar slåss så slår dom med sitt huvud mot varandra. Det låter ganska högt när dom träffar varandra. Impala: Shoulder height:90cm and weight:45kg. Has diagnostic black and white stripes running down its rump and tail. Rock hyrax. Are more closely related to elephants.
Cheetah. Shoulder hight:70-80cm, wight:50-60kg. Is capable of running at 70km/h. Vi har turen att få se en gepard som sitter ganska långt bort och funderar på livet. Hm....are you looking at mee???
Weaver bird. There are 12 weaver species resident in Africa. Stor elefant hjord. Impala
Kenzan Tours är mobilt och flyttas två gånger per år till det områdena där djurlivet är som bäst. Juni-Nov är den i norra Seregeti och dec-april flyttas den till södra delen av Serengeti. På så sätt är man säker på att turisterna är på dom djurrika områderna. Serengeti är större än vad man tror. Varje tält har en stor och skön säng med mosquitos nät. Till varje tält tillhör också en dusch och en liten flaska med schampo och en liten flaska med balsam samt en spol-toalett.
Solen börjar gå upp runt sex tiden på morgonen och det blir snabbt ljust över savannen. Jag har svårt att sova och njuter av solens uppgång. Frukosten serveras lite när man själv vill börja sin safari tur. Jag äter massor av frukt till frukosten och deras otroligt goda kaffe. Jeeparna körs fram när det är dags att börja sin safari tur för dagen. Söndag den 19 juni är det heldags safari i Serengeti.
Impala Snygg bak! Gam Cheetah. Weght:30-60kg. Length 170-300cm.
Cheetah har två markanta svarta sträck som formar sig från vardera öga, runt nosen och ner mot munnen..
Gycklarörnen är den enda arten i ett eget släkte och betecknas som en utrotningshotad art. Love is in the air. Inte så lätt att vara pilsk när det är åskådare och fotar från massor av jeepar. Lejonhanen ser sig själv plötsligt i en av turisternas solglasögon och surnar till på konkurenten som plötsligt dykt upp. Honan tar det lugnt och hetsar inte upp sig på hanens irritation av den nykomliga konkurenten som ser lika stor och stark ut som han själv.