Framme i Cooper Pedy. Staden omnämns ibland som "Världens opal huvudstad. Trakten runt Coober Pedy är nära nog obefolkad med mindre än två invånare per kvadratkilometer. Coober Pedy has over 70 opal fields and is the largest opal mining area in the world. Here are several motels offering underground accommodation, ranging from a few rooms to the entire motel being a dug-out.
Vi sover över en natt här. Inte så sköna sängar och ganska kallt och fuktiga rum. Onsdag den 21/10 och vi får en rundtur i gruvorna och vi får prova att finna opal. Vi bilar sedan vidare till Glendambo och sover en natt här. Torsdag den 22/10 bilar vi vidare i "South Australia" och mot Barossa Valley.
Vi sover en natt på "Nuriootpa Centennial Park" och fredag den 23/10 bilar vi genom Barossa Valley och vidare mot Adelaide. Innan vi kommer fram till staden Adelaide besöker vi denna vingård: "Chaleau Yaldara" och får provsmaka deras viner. Till Adelaide sedan. Lördag den 24/10 är vi ett litet gäng som lämnar Adelaide och bilar vidare till Melbourne där denna första resa slutar. Bilden på oss alla fick vi sedan.