Fredag den 29 maj börjar min semester. Trots att jag själv inte har jobbat på covid-IVA så har covid situationen påverkat mig mycket. Nya direktiv, nya arbetskamrater och ständigt nya situationer på arbetsplatsen har gjort mig ganska trött så semestern är efterlängtad. Solen skiner och Fanny och jag har Lundö helt för oss själva under vår första semestervecka. Vi njuter. En get som har fött sina kid.
Plötsligt gör hon ett utfall mot oss och springer rakt mot Fanny som blir helt stäld av denna nya situation. Geten tacklar Fanny som rullar omkull. Geten börjar slå med sina klövar på Fanny och jag inser att jag måste sluta fota&rädda Fanny. Solen fortsätter att skina och det är varma dagar. Jag passar på att rensa och snygga till i al-kärret. Många alar har dött och skall eldas.
Jag har byggt ett fågelbord så det kommer många olika småfåglar för att äta fågelmaten. Många arter kan jag inte. Jag passar på att lära mig fota med mitt nya objektiv och med olika slutartider, bländare och ljus. Fanny och jag älskar vårt lilla hus och njuter utav tystnaden, ensamheten och utav vårt paradis.
Den 8 juni är vi lite sociala och åker in till staden för att träffa Åse och ta en fika ute på Djurgården i solen och värmen. Åter tillbaka till vårt paradis och pappa flyttar ut till Lundö andra veckan i juni. Solen fortsätter skina och vi får vackra solnedgångar. Jag har satt ut många fågelholkar. I en bor rödstjärt-par som kämpar hårt att flyga bort med ungarnas bajs från boet.
På grund utav coronan så sköts isbjörns safarin upp till år 2021 så nu får jag försöka lära mig fota småfåglar istället. Det är inte lätt och allt för ofta hinner dom flyga ifrån objektivet men skam den som ger sig. Här kommer hanen med en myra. Båda föräldrarna kämpar hårt med att komma med föda till sina sex ungar i fågelholken.
Fanny är ingen jakthund och mötet med rådjuret har gjort henne ännu mer feg men hon kan ändå sitta på avstånd och känna lukten. Vi har ett rikt djurliv på ön och många rådjur som stormtrivs på vår ö.
Vi har en eller två bockar som markerar på marken och gnider sina horn mot barken på små taniga unga tallutskott och förstör dom. Jag har sett getter samt ettårs kid på ön så vi har nog runt sex till sju rådjur på ön. Den 21 juni är mina tre veckor över&mån den 22 är det dags att börja jobba igen. Under tre veckor har jag bara haft två dagar med regn.
Varje dag som jag är ledig så passar jag på att åka ut till Lundö och till min älskade Fanny. Vi fortsätter att fota och njuta av sommaren. Geten är duktig på att gömma sina kid men plötsligt en kväll så ser vi fyra små rådjurs öron och ser två kid. Vilken ära! Den 5 juli fyller Nina år och detta firades lö den 4 juli med middag och ett glatt Lundögäng.
Några utav ungdomarna är ute på Lundö över helgen.
Vi har även ekorre på ön. Fanny både ser och hör ekorren som sitter på en gren ovanför hennes huvud och retar henne. Klättra i trädet, det går inte Fanny! Vi har även en hel del häger på ön.