Söndag den 10 mars är det dag att packa bilen och åka till Fjällnäs. Vi åker iväg kl.07.00. Solen skiner och vägarna är torra. Få bilar på vägen så det är lätt att köra. Vi tar en kisspaus i Tönnebro vid 09.30 tiden. Vi kommer fram till stugan vid 15-tiden.
Stugan är för sex personer. En trevlig liten stuga. Under kvällen så stängs strömmen av hela tiden men jag mailar till stugvärden så det fixades dagen efter. Köket är utrustad med allt som behövs för mig. Vattnet måste stå rinnande hela tiden så att rören inte fryser.
Det ena sovrummet med två sängar. Det andra sovrummet med 4 sängar. Måndag den 11 mars och vi beger oss ut klockan 09.00 på vår dagstur.
På morgonen är det disigt och väldigt starka vindar. Turen går över sjön Malmagen och sedan uppför, uppför, uppför. Jag möter en skoter men sedan är vi totalt ensamma uppe på kalfjället. Fanny får ha täcket på sig. Sikten är dålig men vi njuter ändå. Fanny lämnar inte ofta från min sida men det kan hända.
Det spricker upp på eftermiddagen. Solen tittar fram från en klarblå himmel. Nere i dalen försvinner den hårda vinden. Vi får se två stycken ripor men Fanny bryr sig inte om fåglarna. Vi tar en fika i solen. Plötsligt dyker det upp en man med två jakthundar. Fanny ser till att dom inte närmar sig hennes fika.
Hundarna och mannen passerar oss och vi fortsätter njuta i solen. Vi packar ihop fikat och fortsätter turen ner mot sjön. Vi åker över sjön och tillbaka mot bilen.
Vi passar på att fota lite nu när solen skiner. Vädret kan växla snabbt i fjällen. Jag tog med den lilla kameran eftersom ryggen fortfarande gör ont. Jag fotar även mycket med mobil kameran.
Min älskade Fanny! Vilken tur att jag har dig. Vi njuter att vara tillsammans. Hemma vid stugan. Fanny vid min sida, en coca-cola i handen och solen som värmer i ansiktet. Detta är semester. Middag till Fanny och mig blir kyckling, ris och grönsaker. Allt är lagat hemma på Lidingö.
Tisdag den 12 mars och vi vaknar till en solig och vacker dag. Vi tar bilen till Hamra och tar sittliften upp till toppen. Det är allra första gången som Fanny åker sittlift. Hon sitter tryggt bredvid mig och är coolugn. Hon är så duktig. Jag själv snubblar över fotspärren och trillar pladask mot marken med skidor och stavar åt alla håll. Men Fanny är lugn.
Solen skiner uppe på kalfjället och vi är nästan helt ensamma. Vi möter väldigt många skoteråkare. Fjällen är vacker när solen skiner och det är kallt i luften och marken.
Fanny lämnar min sida lite mer idag och njuter av snön. Vår tur går mot Tänndalen. En pigg och glad tjej som busar i snön.
På eftermiddagen försvinner solen och det blåser upp. Vi tar skidbacken ner i Hamra och tar en fika nere i byn.
Onsdag den 13 och vi vaknar till en disig morgon. Under natten har det snöat 10 cm. Det varnas för hård blåst idag. Vi väljer att ta en tur i björkskogen så vi slipper blåsten. Det snöar lite lätt. Vi tar en tur till Hamra. Varje gång det går utför så skall Fanny springa mellan mina ben så det gäller att jag har koll på mina skidor.
På vägen hem tar vi en extra runda men åker fel så det blir en väldigt lång extra runda. Vi tar en fika och vilar oss ett tag. Fanny får ett hundben och får låna mina vantar på sina framtassar. Det bildas mycket isklumpar i tassarna. Efter sex timmar är vi äntligen vid sista nedförbacken mot parkeringsplatsen och nära vår stuga. Phu....
Torsdag den 14 mars vaknar vi till en solig dag. Himlen är klarblå men inte molnfri. Vi tar bilen till Hållan. Vi parkerar vid Hållan och tar på oss skidorna och beger oss iväg. Idag är det inte spårat av maskin utan av andra skidåkare före mig.
Plötsligt försvinner skidspåren och vi får göra dom själva. Idag träffar vi på många andra skidåkare. Det verkar vara en populär dagstur. Fanny är så gullig mot alla vi möter. Vi njuter av denna dag.
Vi tar en fika i solen och har ingen brådska alls. Det tar lite mer på krafterna att spåra själv och på e.m blir det nästan för varmt så att snö fastnar under skidorna.
Fredag den 15 mars och det är vår sista dag i fjällen. Vi åker åter upp i sittliften. Fanny är supervan. Vi åker vid 11-tiden då himlen spricker upp och solen tittar fram. Uppe på kalfjället är vi ensamma skidåkare men tillsammans med alla skoter åkare.
Det är en hel del moln på himlen men totalt vindstilla på kalfjället idag. Vi passar på att fota när solen tittar fram.
Vi tar en sista fikapaus innan det är dags att ta sig ner till Hamra fjällhotell.
Vi har haft en jätte skön vecka uppe i fjällen. Ömsom sol och ömsom molnigt, omväxlande väder som det brukar vara uppe i fjällen. Vi har tagit det lungt och sovit massor. Kopplat av och samlat ny energi. Vi bilar hem lördag den 16 mars. Vi kommer iväg kl.07.00 och är hemma på Lidingö klockan 15.00. Må gott!!!