Den 1 juni fyller Hanna år och får en helg-resa till Nord Norge i present utav mig som blir år 2021. Den 3 augusti börjar äntligen min tre-veckors sommar semester. Jag åker ut till Lundö&Fanny. Ett år har gått på min nya arbetsplats; Danderyd ortoped.op och jag stormtrivs verkligen där. Men det är ändå väldigt skönt med semester och att få komma ut till mitt&Fannys paradis.
I år sjösatte vi Uttern så att jag kunde ta Uttern fram och tillbaka till Åsättra när jag skulle jobba. Fanny fick en tidig semester i år och bor hos pappa när jag är i stan och jobbar. Hon stormtrivs tillsammans med pappa. Pappa har slitigt med boden för att få den klar. När min semester börjar så har han byggt den färdig och elen kommer också på plats.
Detta år blir blåbärsår. Jag plockar några liter varje dag. Pappa kan ha till sin lunch i filmjölken och jag gör massor av blåbärspaj. Under juni och juli månad ser jag inga rådjur alls men under augusti månad börjar dom åter att synas på ön. Trots mitt objektiv på 600 mm så har dom full koll på var jag är och vad jag gör. Fanny bryr sig inte alls om rådjuren.
Dom trivs bäst i vår Hassel-park och börjar tillslut vänja sig vid mig och min kamera. Lundö är tom på människor (bara pappa ute) och tystnaden är total. Vi stormtrivs som allra bäst dessa stunder då ön är tom. Fanny har full koll om något sker nere på bryggan när hon ligger inomhus i soffan.
Detta år sjösätter jag även vår Hobiecat och seglar några gånger. Fantastiskt roligt och jösses vilken fart man kan komma upp i. Vård av Lundös natur gör vi ständigt. Döda träd fälls och eldas. Eftersom alla fyra hushållen äger marken så får vi alla hjälpas åt. Fanny är ständigt vår följeslagare och har inga problem med motorsågens ljud, träd som faller eller hettan från elden.
Denna sommar tar vi fram fisknäten och provar vår lycka. Fanny är väldigt intresserad och har full koll på allt som sker. Okej husse!! Nu drar vi upp näten i båten och jag har full koll på all fisk i näten. En FISK husse! Luungn husse, jag dyker in i nätet och hugger tag i fisken. Trassel??? Det kan jag inte förstå.
Okej husse, jag är redo för nästa nät. Jag spänner blicken på nätet och ser om det rör sig eller plaskar i vattnet. Vänta husse så skall jag hjälpa dig och kontrollera noga nätet så att du inte missar fisken. Fiskelyckan var dock inte total och vi fick bara en abbore och en piggvar. Mycket tång och många oätliga fiskar fick vi dock.
Vi provade lägga ut näten två gånger. Husse!!!! Jag tycker det rör sig i vattnet. En FISK!!!!! Axel och Molly var foderägare åt Hatchi i några månader och kom ut till Lundö under en helg. Hatchi var en unghund och full av energi. Väldigt gullig och snäll.
Vi bjuder Axel, Molly och Hatchi på middag. Pappa och jag fortsätter med skogsskötseln på ön. Jag och Fanny njuter av min tre veckors semester. I år blir det ingen resa till fjällen. Jag spar pengarna till Svalbard-resan istället.
Vi fortsätter plocka blåbär och göra blåbärspaj. Tre veckor går snabbt&det är dags för Fanny &pappa att skjutsa mig tillbaka till Åsätra&stan. Helgen den 14-15 sep kommer Hanna och Johan ut till Lundö. Vi kör lite skogsarbete. Två mindre stockar blir det. Pappa och Johan tar dom på vagnen då Avanten inte kommer fram.
Hanna får lära sig att använda motorsågen. Kul om ungdomarna intresserar sig av skogsarbetet på Lundö. Dags att åka hem den 15 sep och det blåser riktigt hårt. Vi får ta det varligt med Fastern som inte är byggd för höga vågor och hård vind. Fanny, jag och pappa åker ut till vårt paradis igen över helgen den 19-21 sep. Vi eldar och fortsätter med skogsarbetet.
Livet blir nog inte alltid som man trott, planerat, velat ha eller hoppats på. Ibland sker saker som gör att livet förändras totalt. Antingen ger man upp och lever vidare med en död själ och slutar ha något mål eller mening med livet och tillåter inte tiden läka såren. Eller så får tiden läka dom djupaste såren så pass mycket att smärtan minskar och man vågar finna glädje i livet och finna nya mål i livet.
Livets väg är sällan rak och har många fallgropar men det gäller att inte ge upp för man vet aldrig vad som sker bakom nästa kurva. Tiden läker inte alla sår men bakom nästa kurva kanske en stund, i ett paradis, tillsammans med den man älskar dyker upp. Pappa har köpt en motorsåg till min födelsedag! Den är batteridriven och väldigt smidig, lätt och behändig.
Puss på dig matte! Du är min favorit. Den 3 oktober och jag fyller 53 år. Detta firar jag på Lundö tillsammans med pappa och Fanny. Vårt paradis: Lundö har omvandlats till höstens makalöst vackra pastell färger.
Förvisso är jobbet på Danderyd jätte bra och jag gillar att åka dit men nog är livet otroligt underbar på vårt paradis ö. Det är bara tacka och bocka för det som mamma och pappa givit mig. En möjlighet att få leva på ön tillsammans med älskade Fanny. En möjlighet att få leva det liv som jag älskar: naturen, djuren, resa och fota och vara med den som är mitt liv: Fanny.