Tisdag den 25 februari och det är semeldagen. Naturligtvis så får min älskade Fanny en stor semla på denna soliga semmeldagen. Corana härjar för fullt och det ena landet efter det andra stänger sina gränser. Onsdag den 1 april och jag vet att resan till Svalbard får vänta. På jobbet är det ganska rörigt med ny information varje morgon och nya inriktningar hela tiden så vi njuter av en ledig dag och av solen.
I Ellbodas skogar är vi långt ifrån allt som har med corona att göra och får får tystnad och lugnet. Vi njuter...trots att resan blivit uppskjuten. Fredag den 10 april så är det äntligen dags att öppna vårt kära Lundö. Ingenting är trasigt på husen och inga stora träd har fallit på el-kablarna. Min gräsmatta har börjat synas lite grann. Allt är vackert.
Fanny är lycklig att vara ute på sin ö igen och njuter av vattnet, klipporna och skogen. Det är påskhelg. Nina och Pontus öppnar också upp Lundö och några utav syskonbarnen kommer ut till ön. På grund av corona-tider så väljer vi att samlas utomhus vid en brasa och ta en drink tillsammans.
Vi har inte setts på ett tag och corona drabbar ju oss alla och på olika sätt. Var och en har sin historia hur livet är nu på grund av viruset. Pappa och jag äter påskmiddagen hemma hos mig men vi väljer att sitta utomhus och minst två meter från varandra. Den stora båtens (Fastern) motor pajar när pappa skall köra båten från Lidingö så vi väljer att sjösätta Uttern under påskhelgen.
Fanny och jag går runt ön varje morgon. Vi ser rumporna på två rådjur och älgspår men ingen älg. Vi är jätte tur med vädret som är soligt, varmt och fint på dagarna. Trädens alla knoppar börjar brista och snart syns nog små löv.
Jag måste åka hem söndagen den 12 april för att ta ett extra pass den 13 april. Fanny får stanna kvar med husse. Fred den 17 åker vi åter ut till Lundö. Jag hämtar upp pa och Fanny. Vi tar pappas bil och han får sitt i baksätet och jag har munnskydd på. Solen skiner och vi passar på att börja lite smått med skogs arbete. Några små träd som fallit, sågar vi upp och kör till pappas vedbod.
Vi klyver bitarna till ved som jag sedan fyller min ena halva av vedboden. Blir perfekt att ha till nästa år. Pappa och jag fortsätter äta middag hos mig, utomhus och minst två meter från varandra. Fredag den 24 april&åter ut till Lundö. Denna gång är Fasterns motor klar så pa tar Fastern och jag tar bilen till Åsättra&sedan Uttern.
Det är så underbart att komma ut till tystnaden och stillheten. Slippa träffa massa människor och bara komma ut och rensa huvudet. Glömma allt som har med corona och bara njuta att få vara med Fanny
Mina Pioner har överlevt vintern så kanske jag får se några blommor i år. På kvällarna är det skönt att elda i kaminen och kura in sig i stugan. Fanny väntar otåligt på sin välling som hon alltid får klockan 20.00! Jag har hosta på morgonen och sjukskriver mig tis den 19 maj. Åker ut till Lundö den 20 maj.
En bättre plats att vara sjuk på, det går nog inte att hitta. Solen skiner och jag fotar råbocken. Jag tror vi har ungefär 4-5 rådjur på ön. Den ena kvigan verkar vara med barn. Vi har även sett två taniga rådjur som säkert är förra årets kid. Råbocken håller sig tätt intill sin partner och skäller ut mig och Fanny. Fanny bryr sig inte.
Ofta hör rådjuren oss och lunkar iväg men ibland kan jag ha turen på min sida och då hinner jag till och med experimentera med kameran. Plötsligt kommer havsörnen förbi på en höjd som når min kameralins.