Den 14 maj träffar Fanny och jag Mila och Ellinor på Djurgården. Solen skiner men det blåser ganska kallt. Vi väljer att slopa promenad och äter mat istället.
Min älskade Fanny fyller sju år denna dag så det firas med bulle... ...och dricka. Den 13 april är det äntligen dags att åka ut till vårt paradis och öppna Lundö.
Det var inga möss i huset och inga träd hade fallit på husen. Vi eldar i vår kamin och snart är all vinter som bortblåst i väggarna. Under vinter var det hårda stormar så det hade fallit runt 30 träd på ön. Vissa ställen ligger träden som "plocke-pinn". Det är roligt att se att det är en hel del sjöfågel och vi ser även Ejder. Jätte kul om dom börjar återkomma till vår ö. Här är gäss.
Ejder Vi åker åter ut till Lundö över påsken den 19-21 april. Glad Påsk önskar Fanny och jag från ett soligt och varmt Lundö.
Fanny hör något som rör sig i skogen och undrar om det kan vara ett rådjur. Min kära syster fortsätter att gå olika sågkurser och nu har hon börjat lära sig att klättra i träd. Det finns många träd på Lundö att öva sig på. Hon är riktigt duktig. Fullmåne och alla påsk kärringar reser till Blåkulla. För oss räcker det att färdas till Lundö.
Vi har ett svan par som gjort ett bo inne i viken mellan Skäret och Lundö. Jag passar på att lära mig fota i acction.
Solen skiner från en klarblå himmel under dagarna så vi får vackra solnedgångar. Bättre kan vi inte få. Inte konstigt att detta är vårt paradis. Det är sällan kusinerna är på samma plats, nu för tiden. Emma är i USA och Molly fick åka tillbaka till Lidingö. Johan fick rep. Molly.
Vi passar på att ta hand om några utav dom fallna träden. Fanny är alltid med. Pappa och alla hans tre barn kör varsin motorsåg. Det går undan. Åter ut till Lundö den 26-29 april. Solen skiner och nu börjar blommorna komma. Vitsippa
Vi fortsätter att röja i skog och mark för att ta hand om alla nedfallna träd. Pappa tar hand om stockarna. Stockarna sågar han upp virke som bl.a har används till min lillstuga. Han är fortfarande stark&energisk för att vara över 80år. På kvällarna ser vi en bock som inspekterar sitt revir på Lundö.
Skäggdopping Vi får väldigt vackra solnedgångar under helgen. Min älskade och bästa vän, Fanny! Du är livet.
Vi fortsätter att rensa bort alla nedfallna trädpå ön. Fanny är alltid med oss och har inga problem med motorsågs ljudet. Även den bästa kan fastna med sin motorsåg och behöver ännu en motorsåg för att ta sig ur knipa. Fåglar lägger sina ägg och nya fåglar föds.
Vi åker åter ut till vårt paradis den 10-11 maj. Fåglarna trivs. Gås som sticker.
Solnedgången är helt makalös vacker. Detta är paradiset. Pappa börjar att såga upp alla stockarna. Trots sina 82 år så är pappa väldigt aktiv gubbe och duktig.
Tisdag den 28 maj åkte pappa, Fanny och jag till Linköping för att delta i Hannas examination. Fem års studerande är äntligen över. Hon var så duktig och det är imponerande att hon har pluggar i så många år och har även fått jobb på Skanska. Jätte duktigt. Examinationen gick jätte bra och detta firades med skumpa och jordgubbar.
Vi åker till Linköpings centrum och äter en lunch. Stort grattis Hanna från en stolt moster/gudmor. Pappa och jag passade på att hälsa på Tim som också pluggar i Linköping och har sinegna studie-lägenhet. Jätte fin lägenhet. Pappa och jag åkte sedan vidare till Lucas som köpt en lägenhet i Linköping där han också pluggar. Stor och fin lägenhet.
Fanny har nu sommarlov och bor på Lundö med pappa. Saknaden är enorm! Den 30 maj träffar jag Karin på Djurgården och tar en promenad i solen. Det är en kall vind så vi tar en kopp varm kaffe bland all grönska på Djurgården. Den 1 juni fyller Hanna år och detta firas ute på Lundö.
Vi passar även på att fira Hannas examen också. Pontus, Lotta, Viggo, pappa och Fanny är med. Molly och Johan är också med. Hanna får födelsedags/ examen presenter. Lotta, Viggo coh Jessica njuter av den goda middagen som Johan har lagat.
Skål! Hanna har lagat sin egna födelsedags tårta.
Stort grattis Hanna! Svan paret har äntligen fått kycklingar. Tre små svan ungar trängs i boet.
Båda föräldrarna vakar noga sina små ungar som lämnar sitt trygga bo ganska snabbt efter kläckningen. Även skäggdoppingen ruvar på sina ägg. Fanny och jag får hembesök. Det är tur att Fanny inte är snabb.
Jag åker hem till Lidingö för att jobba på Danderyd. Fanny är kvar på Lundö. Hannas examen/födelsedags present från moster/gudmor.