Helgen den 8-9 sep åker vi ut till Lundö. På morgonen har det varit dagg och spindelväv glimmrar i solen. Varje daggdroppe hänger som pärlor längst varje spindeltråd. Jag känner av en knöl vid ena juvret som även vätskas när jag trycker på spenan. Fanny slickar mkt på spenan.
Denna helg tar vi med oss Myran in till Åsättra för service. Vi lastar den i Fastern. Det gäller att hålla tungan rätt i munnen och att båten inte glider utåt så att Myran åker i sjön. Det är på håret att Myran får plats.
Det gick bra och färden över sjön var inga problem. Den hårda vinden uteblev. Fredag den 14 sep åker vi till veterinären. Det tas blodprover,röntgas&ultraljud. Vet. ser många knölar vid ultraljud under- sökningen. Färden till Lundö är orolligt. Först förlora Frida&sedan mor och nu ev. förlora Fanny. Det blir en orolig helg.
Min älskade, fina och bästa vän! Förlora dig då går min värld helt under. Helgen den 22-23 sep åker vi åter igen ut till Lundö. Vi passar på att fälla ett träd. Nina har gått en utbildning och tagit licens för motorsågning. Nina fäller trädet. Pappa ger henne tipps och Fanny är alltid med oss överallt.
Nina in acction! Jag är långledig så vi åker ut till Lundö tor den 20 sep efter jobbet. Fanny myser. Denna långhelg är pappa kvar i stan men Nina, Hanna och Johan är ute på ön. Solen skiner och det är varmt hela helgen. Vi passar på att fälla döda träd.
Fanny och jag njuter av vårt paradis och att ha varandra. Mån den 24 sep opereras Fanny. Det bli en större op. än planerat så Fanny får hämtas nästa dag. Vilken lycka!!! Alla bröstvårtor har tagits bort på ena sidan och på den andra sidan finns tre bröstvårtor kvar. Ett långt snitt.
Vi provar att ha tratten inomhus men den var för stor. Dessutom slickar hon ingenting på förbandet. Fanny är en väldigt duktig pat. Hon har inte ont och bär sin bodystrumpa utan något tjafs. Jätte pigg efter op. Helgen den 29-30 åker vi ut till Lundö. Knölarna var godartade. Lyckan är total. Bästa presenten jag kunde få.
Eftersom vi glömt bodystrumpan i bilen så får hitta på ett genialiskt system att skydda såret mot smuts. Denna helg passar vi på att byta förband och tvätta såret med sjukhus sprit. Fanny är en snäll pat och tålmodig. Den 3 oktober. Jag jobbar denna dagen men vi firar min födelsedag genom att Fanny får ett gott märgben.
Jag är ledig fred den 5 och lör den 6 okt så vi passar på att åka ut till Lundö. Solen skiner och vi får vackra dagar på ön. Fannys sår läker fint och hon slickar inte ofta eller mycket på förbandet. Någon kantarell syns inte till på hela ön.
Vi passar på att såga stockar och klyva dom till ved som vi sedan fyller min nya vedbod med. Vår vackra sommaräng ligger nu under vatten.
Gräset frodas och rådjuren stormtrivs att beta här på kvällarna. Den 7 oktober börjar jag att ta bort några styg och sedan tar jag bort resten efter ytterligare några dagar.
Den 11 okt går jag och Fanny på Ellboda. Vi tar en fika. Jakten har börjat och Fanny lyssnar noga på skotten. Vi försöker att hitta lite höst kantareller och finner några stycken. Vi åker ut till Lundö den 19-21 okt för att stänga vårt paradis inför vintern.
På Åsätra Brygga får jag syn på denna manet. Förut var det vanligt att se maneter men nu är det ovanligt. Vi får en vacker solnedgång. Jag är lycklig att ha Fanny vid liv och Fanny är lycklig att vara på Lundö.
Lördagen tar vi det bara lugnt. Vi ser spår efter älg men ingen älg när vi vandrar runt på ön. Sista kvällen år 2018 på Lundö och vi får en vacker solnedgång.
Min älskade och vackra Fanny! Tur att jag har dig i mitt liv. Utan dig, inget liv. Fredag den 2 nov träffas Axxa, Anna, Fanny och jag på Lidingö. Vi tar en promenad runt Elfvik och jag har med fika till oss. Det var ett tag sedan vi sågs sist så det var kul att träffas igen.
Solen skiner. Hösten är vacker på Lidingö. Lördag den 10 nov träffas Asien gänget på Berns för brunch.
Parinda jobbar på St;Göran och Miyoko jobbar på KS. Magdalena jobbar kvarpå SöS, jag jobbar på Danderyd och Mila på Sabbatsberg. Vi äter asiatisk brunch och Berns är riktigt stiligt.
Maten är otrolig och efterätten helt galen. Söndag den 11 nov träffar vi Karin på Djurgården.
Vi tar en fika på Djurgården. Fredag den 16 är vi lediga och tar en promenad på Ellboda. Vi tar en fika samt plockar lite höstkantareller.
Söndag den 18 nov tar vi en promenad i Stockholm. Det är molnigt, blåser kalla vinder och en kylig senhöstdag. Vi njuter ändå att vara ledig och vara tillsammans.
Lidingö den 20 nov och svanarna äter för att fylla på fett lagret inför vintern. Jag fotar med mitt 600 objektiv. Lördag den 24 nov och den första snö- flingorna faller mot marken. Några minus grader så snöflingorna täcker blommor och marken.
Solen tittar fram mellan molnen och vinterdagen är fantastisk fin.